VAB Fleet e-Bike of the Year | Speed Pedelecs doen een machtsgreep!

VAB organiseert ondertussen al voor de vijfde keer samen met FLEET de VAB Bike of the Year en het is de tweede keer dat de aandacht alleen naar e-Bikes gaat. Logisch ook want de elektrische fietsen – en in het bijzonder de Speed Pedelecs (een stijging van 70% het afgelopen jaar) – worden steeds populairder voor woon-werkverkeer. Eind februari koersten we richting Sven Nys Cycling Center in Tremelo, waar VAB zowel een testpanel van professionals uit de fleetsector als een team particuliere testrijders samen bracht om elk een hele dag elektrische fietsen te testen.

VAB gelooft rotsvast in het potentieel van e-bikes binnen een bredere mobiliteitscontext. Maar omdat een elektrische fiets toch meer technologie bevat dan een gewone fiets én omdat ook het prijskaartje navenant is, is er toch wat duiding nodig.

De fietsen werden eerst getest door Oversize, uitgever van de jaarlijkse E-bike gids. Zij beoordeelden de fietsen zowel statisch als dynamisch en kijken naar zaken zoals gewicht, afwerking (traject van de kabels, lakwerk,…), de motor (aantal sensoren, bekrachtigingsniveaus enz..), de actieradius (dynamische test), de batterij (hoeveelheid Ah) enz.

Vervolgens mochten de testrijders zelf twee dagen op de trappers duwen. De professionele “fleet” jury bestaat uit vertegenwoordigers van leasingbedrijven en mensen uit het bedrijfsleven met ervaring in de fiets-fleet.

Drie awards!

Een verschil met de vorige verkiezing is alvast dat er nu drie awards worden uitgereikt: de VAB e-Bike en de VAB Speed Pedelec of the Year maar ook voor de eerste keer het FLEET Brand of the Year, een award die door het magazine FLEET wordt uitgereikt. Daarmee wordt het merk beloond dat de grootste inspanningen levert naar de fleetsector, dus naar de bedrijfsmarkt (vloten, leasing, verhuur, …) het merk belonen dat de grootste inspanningen levert naar de fleetsector, dus naar de bedrijfsmarkt (vloten, leasing, verhuur, …)

B2B Manager VAB Koen Snoeys legt uit waarom in samenwerking met FLEET-magazine deze nieuwe categorie in het leven werd geroepen: “In een professionele context zijn zaken zoals service, testfietsen, vervangfietsen, verlengde garantie, bijstand, onderhoud en dergelijke toch onontbeerlijke factoren voor het beheer van een fietsvloot. Het bredere plaatje is dus belangrijker dan de fiets alleen. Daarom verkiezen we een samen met FLEET het merk dat het best aan al die voorwaarden voldoet.”

De uiteindelijke winnaars worden bekendgemaakt op 4 april tijdens een officiële awarduitreiking op de hoofdzetel van VAB in Zwijndrecht. U leest er alles over op fleet.be en in het magazine FLEET van mei!

De kandidaten:

E-Bikes

MerkModel
Batavus Quip Ego Xtra Cargo
BH ATOM CITY WAVE
Beaufort Piani
Cannondale Tesoro Neo X2
Cortina E-Octa Plus
Flanders Cruiser / Steps 6100 / Nexus 5
Gazelle Orange C310 HMB
Giant GrandTour E+1
Kalkhoff Image 5.B Move BLX
Kettler Escaro Comp 8 Belt
Merida E-spresso City 600
Moustache Samedi 27 Open X-Road 3
Oxford E-Fleur
02 Feel Swan D8
Qwic Premium MN8 Bafang Belt
Sparta M9b
Specialized Como 3.0
Thompson ENIGMA
Trek UM5+
Velo-de-ville KEB 400
Venturelli B-Marathon

Speed Pedelecs

MerkModel
Gazelle Cityzen Speed S10
M1 Sterzing GT S-pedelec
Oxford Speed
Qwic Performance MA11 Speed
Riese & Muller Homage GT touring AS ABS
Specialized Vado 6.0
Stromer ST3
Thompson S-Commuter
Trek Super Commuter+ 7S   

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!