Vergroening bedrijfswagens: volledig hoofdstuk wordt “geschrapt”

Op dinsdag 14 september heeft de regering een nieuwe versie ingediend van haar wetsvoorstel betreffende de vergroening van bedrijfsauto’s. Opmerkelijk is dat alle verwachte wijzigingen in betreffende het mobiliteitsbudget zijn geschrapt.

Gisteren publiceerde de kamer van volksvertegenwoordigers een nieuwe versie van het wetsvoorstel voor de vergroening van de bedrijfswagens.

“De behandeling in de commissies van het parlement mag dus de komende weken verwacht worden. Een plenaire goedkeuring zou dan mogelijk al in oktober kunnen gebeuren”, zegt Frank Van Gool, Algemeen Directeur van Renta.

Opvallend:

Opvallend is daarbij dat alle wijzigingen die opgenomen waren om het mobiliteitsbudget aan te passen geschrapt werden. “De reden zou te vinden zijn in het feit dat de sociale partners te veel bedenkingen hebben bij bepaalde passages en ze meer tijd nodig hebben om tot een consensus te komen. Voor het mobiliteitsbudget betekent dit dat er dit jaar meer dan waarschijnlijk geen aanpassingen meer komen en dat af te wachten valt of en welke wijzigingen er in de verdere toekomst nog zullen komen.”


Dit is het nieuwe wetsvoorstel inzake vergroening van bedrijfsauto’s, zoals dat op dinsdag 14 september in de Kamer is ingediend.

Voor wat de fiscale aftrek van laadpalen betreft voor particulieren en de verhoogde aftrek van semi-publieke laadpalen voor bedrijven zou de datum van 1 september 2021 op het eerste zicht overeind blijven, wat betekent dat er retro-activiteit geldt voor wie een laadpaal heeft geïnstalleerd sedert die datum (indien voldaan werd aan de voorwaarden uit het wetsontwerp uiteraard).

#Auto

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending