Zo wil Renault EV’s 50% goedkoper maken

Renault Group heeft vandaag het Re-Industry plan onthuld, gericht op een diepgaande transformatie van zijn industriële basis. Als onderdeel van het Renaulution-plan streeft Renault ernaar de productiekosten te verlagen: 30% voor voertuigen met verbrandingsmotoren en 50% voor elektrische voertuigen tegen 2027.

Thierry Charvet, Chief Industry & Quality Officer, benadrukt de brede aanpak van het plan: “Re-Industry is een 360° transformatieplan, bedoeld om onze industriële basis wendbaarder, efficiënter en competitiever te maken.” Het plan omvat verbeteringen in traditionele industriële prestaties en innovatieve processen, zoals het streven naar een productietijd van negen uur voor de toekomstige Renault 5.

De Industrial Metaverse, met 12.000 wereldwijd verbonden systemen, staat centraal in het streven naar slimmer, sneller en duurzamer produceren. Het doel is om de levertijden met 60% te verkorten en de ecologische voetafdruk te halveren.

AI

Digitalisering en kunstmatige intelligentie ondersteunen de competitieve positie, met meer dan 300 operationele AI-toepassingen. Renault Group plant 3.000 toepassingen tegen 2025, ondersteunend bij de integratie van nieuwe technologieën.

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine