Welke opties liggen er op tafel voor de Euro 7 normen?

De Europese commissie heeft een stappenplan gepubliceerd met mogelijke scenario’s voor de toekomstige Euro 7/VII norm. Drie pistes liggen nog op tafel.

Optie 1

Deze optie voorziet in een beperkte herziening van Euro 6/VI en biedt een antwoord op de belangrijkste uitdagingen van vereenvoudiging en logica in een steeds complexere omgeving.

Deze optie houdt in dat er één norm voor de uitstoot van verontreinigende stoffen wordt vastgesteld voor auto’s, bestelwagens, vrachtwagens en bussen. Het zou ook een vereenvoudiging van de bestaande emissietests impliceren, terwijl de nadruk op de praktijktests blijft liggen.

Ontdek hier het complete stappenplan (alleen beschikbaar in het Engels)

Optie 2

Bij deze tweede optie wordt een bredere herziening van de Euro 6/VI-norm overwogen door, naast de maatregelen van optie 1, strengere grenswaarden voor de uitstoot van verontreinigende stoffen voor alle voertuigen op te nemen.

Dit heeft betrekking op verontreinigende stoffen die al gereguleerd zijn, maar mogelijk ook op nieuwe grenswaarden voor momenteel niet gereguleerde verontreinigende stoffen, waaronder niet-CO2-broeikasgasemissies.

Optie 3

Een volledige herziening van de Euro 6/VI-norm wordt hier overwogen door, naast de maatregelen van optie 2, de monitoring van de werkelijke emissies gedurende de gehele levensduur van een voertuig in te voeren.

De gegevens over de uitstoot van verontreinigende stoffen die worden verzameld door On Board Monitoring (OBM) kunnen vervolgens worden gebruikt om de markt te bewaken en ook de conformiteitstesten te ondersteunen.

Deze gegevens kunnen ook worden gebruikt voor technische controles en/of om automatisch een “nul-emissie”-modus te activeren, afhankelijk van de locatie van het voertuig (“geo-fencing”).

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine