5 dingen om te doen op het autosalon voor wie geen nieuwe wagen wil kopen

Het autosalon staat uiteraard in het teken van glimmende carrosserieën op knappe standen en salonkortingen, alles om de verkoop aan te zwengelen. Maar ook wie geen auto komt kopen, kan het salon interessant zijn. Wij sommen 5 activiteiten op.

1. Bijleren

Tijdens de 9 dagen van het autosalon worden meer dan 100 informatiesessies georganiseerd in de forum Dome (paleis 9).
Dagelijks zullen drie wederkerende onderwerpen worden gepresenteerd:

  1. Welke motorisatie moet ik kiezen?
  2. Hoe laad ik mijn voertuig op?
  3. Wat is de beste keuze op fiscaal gebied?

Maar ook constructeurs, laadpaalbedrijven, fleetexperts enzovoort komen allemaal hun kennis etaleren. Dagelijks zijn er een tiental sessies. Het volledige programma vindt u hier.

2. Een autosportcarrière ambiëren

In paleis 9 zijn er nog enkele leuke activiteiten, allemaal gerelateerd aan de autosport. Je kan bijvoorbeeld een bandenwissel uitproberen op een formule 1 wagen, ideaal voor wie een carrière in de pitstraat ambiëert. Weet wel dat je die wissel in minder dan 2 seconden moet uitvoeren om tot de top te behoren.

Liever in de cockpit dan ernaast? Via Born2Drive kan je een trackday winnen… als je de snelste tijd neerzet met een Porsche op het circuit van Spa met een Porsche. Daarnaast zijn er ook e-sport races, zowel in een playseat met stuur en pedalen als op de Playstation met de klassieke controller. Hier geen prijzen op circuit te winnen, maar het is misschien wel een stap naar een autosportcarrière.

3. Langsgaan bij defensie

Defensie zoekt personeel en stalt daarom enkele legervoertuigen op het autosalon. Benieuwd met welk materiaal ons leger werkt? Zoek ze dan zeker op in paleis 9.

4. Fietsen en moto’s bekijken

Er is geen echt “motorsalon” maar op de standen van BMW en Honda staan wel enkele tweewielers van het merk uitgestald. Silence stelt dan weer elektrische scooters tentoon. In paleis 11 kan je dan weer langsgaan op de stand van Lucien, de fietsenafdeling van D’Ieteren. En uiteraard zetten ook sommige automerken hun rol als mobiliteitsprovider in de kijker met enkele fietsen op de stand.

5. Genieten van een klank- en lichtspel

Het is de 100e editie van het autosalon en dat benadrukt organisator Febiac graag. In paleis 9 kan je een tentoonstelling bekijken met 15 iconische auto’s uit de geschiedenis van de industrie. Op deze foto met het licht aan, maar om de zoveel tijd met een film over het autosalon en een bijhorend klank- en lichtspel.

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine