Alcomotive wordt Astara Western Europe (video)

Alcomotive verandert zijn naam in Astara Western Europe, als onderdeel van een bredere strategie van moederbedrijf Astara. Deze ingrijpende veranderingen maken deel uit van een volledig businessplan en een groeistrategie. Een evolutie naar een competitieve wereldwijde markt waarin de groep de toekomstige uitdagingen aanpakken, gezien de volledige transformatie van de sector. Het doel daarbij is om een relevante speler te worden in de transformatie van de autowereld en de industrie van de duurzame mobiliteitsdiensten.

In 2020 nam de Belgische Alcopa Group één van de meest ingrijpende beslissingen in zijn geschiedenis, door 60% van de activiteiten van Alcomotive, de autodistributietak van het bedrijf, over te dragen aan het Spaanse Bergé Auto. Ondertussen heeft de Spaanse hoofdaandeelhouder, als onderdeel van zijn bijzonder toekomstgerichte strategie en in het licht van de steeds sneller evoluerende noden van de mobiliteitssector, zijn naam veranderd in Astara.

Onder deze nieuwe naam is Astara één van de grootste groepen in de auto-industrie en de sector van de mobiliteitsdiensten, met een aanwezigheid op drie continenten en in 17 landen, een omzet van € 4 miljard in 2021 en meer dan 200.000 verkochte voertuigen tijdens het afgelopen jaar. Astara is vertegenwoordigd in Spanje, Duitsland, Portugal, Oostenrijk, België, Finland, Luxemburg, Nederland, Polen, Zweden, Zwitserland Argentinië, Bolivia, Chili, Colombia, Peru en de Filipijnen, met een totaal van 30 automerken. Astara biedt een distributie- en mobiliteitsecosysteem dat alle markten omvat waarin de groep actief is, inclusief alle opties voor eigendom, abonnementsdiensten, gebruik en connectiviteit die de laatste nieuwe technologieën met zich meebrengen.

Kontich wordt het hoofdkantoor van Astara Western Europe

Volledig in lijn met deze visie is Astara Western Europe nu ook operationeel in een volledig nieuwe structuur vanuit het hoofdkantoor in Kontich. De hub wordt verantwoordelijk voor de distributie van zeven merken (Hyundai, Suzuki, SsangYong, MG, Isuzu, Maxus, Aiways) in zes landen (België, Luxemburg, Nederland, Duitsland, Zwitserland en Polen). Daarbovenop zal Astara Western Europe, in lijn met de wereldwijde strategie, ook zijn mobiliteitsdiensten uitbreiden met de divisies Astara Store, Astara Connect, Astara Move en Astara Intelligence.

Aan het operationele hoofd van Astara Western Europe staat COO Olivier Sermeus. Daarmee kiest Astara Western Europe voor continuïteit en interne ervaring om het succesvolle pad van de toonaangevende groep te ontwikkelen op het vlak van distributie en diensten.

Jorge Navea, CEO van Astara worldwide, verklaart: “Met de geboorte van Astara Western Europe zetten we een nieuwe en belangrijke stap in de voortdurende groei van Astara. Met onze ruime ervaring in digitale transformatie en het volledig nieuwe ecosysteem dat wereldwijd ontstaat rond mobiliteit, zetten we vastberaden in op duurzame langetermijngroei voor alle merken en dealergroepen in onze nieuwe entiteit. Ik twijfel er niet aan dat we zullen blijven groeien en onze klanten de hoogste kwaliteitsstandaarden zullen blijven bieden om aan hun verwachtingen te voldoen.”

Olivier Sermeus, COO van Astara Western Europe, legt uit: “Aangezien de autosector op dit moment een sterk evolutieproces ondergaat omwille van nieuwe trends en noden van klanten, moeten we focussen op onze sterktes. Bijgevolg zal de combinatie van knowhow, ondersteuning en de wereldwijde capaciteiten van Astara, in combinatie met ons ervaren team en ook de lokale kennis, ervoor zorgen dat we onze klanten de beste mobiliteitsproducten en -oplossingen kunnen bieden. Samen zullen we blijven werken aan deze groeistrategie, met een jaarlijks volume van 40.000 voertuigen als doel.”

Olivier Sermeus, COO d’Astara Western Europe

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Group Pashuysen Hyundai Leuven 3012 Leuven
Group Pashuysen Hyundai Aarschot 3200 Aarschot
Group Pashuysen Hyundai Diest 3290 Diest
GSL Charleroi 6020 DAMPREMY
GSL Mons 7033 CUESMES
GSL La Louviere 7100 LA

Selected FLEET Dealers

Houman 2811 Hombeek
De Witte 9170 Sint-Gillis-Waas

Selected FLEET Dealers

Houman 2811 Hombeek
Garage Defrancq 3090 overijse

Selected FLEET Dealers

De Witte 9170 Sint-Gillis-Waas

Selected FLEET Dealers

Group Pashuysen MG Tienen 3300 Tienen
Group Pashuysen MG Leuven 3012 Leuven
Group Pashuysen MG Aarschot 3200 Aarschot

Selected FLEET Dealers

Suzuki Strombeek by Carrect 1853 Strombeek
Sterckx Motors 1500 Halle
Houman 2811 Hombeek
GSL Charleroi 6020 DAMPREMY
Garage Defrancq 3090 overijse
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine