EV’s: Luminus en Nissan maken elektrisch rijden nog duurzamer

Elektrisch rijden wint almaar aan populariteit en is een van de oplossingen in de strijd tegen de klimaatverandering. Zeker wanneer elektrische wagens geladen worden met 100% groene stroom. Luminus en Nissan slaan daarom in België en Luxemburg de handen in elkaar. Luminus biedt de eigenaars van een elektrische Nissan voortaan een geïntegreerde laadoplossing aan met 100% groene Belgische stroom.

Nissan dealers zullen voortaan bij de verkoop van een elektrische Nissan onmiddellijk een geïntegreerde laadinfrastructuur van Luminus kunnen aanbieden. Dit aanbod kan gekoppeld worden aan een contract voor de levering van 100% groene Belgische stroom. Hiermee is de Nissan bestuurder zeker dat zijn elektrische wagen nog duurzamer rijdt. Daarnaast biedt Luminus ook de installatie van zonnepanelen aan, waarmee de bestuurder zijn groene energie zelf thuis kan produceren. Tot slot hebben de Nissan rijders dankzij de Nissan Charge laadpas ook toegang tot een openbaar netwerk, ofwel 220.000 laadpunten in Europa waarvan 2.500 in België en Luxemburg.

Een oplossing op maat van de bestuurder

Het maakt niet uit of de eigenaar van de elektrische wagen in een appartement of in een huis woont, net zijn eerste elektrische wagen heeft gekocht of al jaren elektrisch rijdt. Dankzij de samenwerking tussen Nissan en Luminus kan de eigenaar kiezen uit een aanbod op maat. Het bestaat uit volgende mogelijkheden

  • Basic: een oplossing voor klanten die wel nood hebben aan een gedeelde facturatie voor het laden, maar geen laadpaal bij hun thuis kunnen installeren.
  • Comfort: voor klanten die een eigen elektrische laadpalen met wisselstroom wensen, maar geen nood hebben aan “load management” (het proces dat instaat voor de optimale spreiding van het beschikbare vermogen over verschillende locaties.)
  • Smart: Voor klanten die een slimme laadpaal willen met allerhande functies (load management, gedeelde facturatie,..)

Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus: “Ik ben enorm verheugd over ons partnership met Nissan Belux. Een elektrische wagen heeft een rendement dat driemaal hoger is dan een wagen met een verbrandingsmotor. Bovendien is elektriciteit de enige energie die op grote schaal CO2-neutraal gemaakt kan worden. Elektrisch rijden en bij uitbreiding elektriciteit is dus de weg vooruit. Het partnership met Nissan Belux past dan ook perfect in onze strategie om samen met onze klanten te bouwen aan een CO2-neutrale energietoekomst, waar bescherming van de planeet, welzijn en economische groei met elkaar verzoend worden dankzij elektriciteit, innovatieve diensten en oplossingen.”

Deze strategische samenwerking met Luminus past volledig in Nissans langetermijnstrategie voor een duurzamere mobiliteit. Dit uit zich onder andere in de elektrificatie van het gamma en in het voornemen om over de gehele levenscyclus van haar producten CO2-neutraal te zijn. ”, zegt Charbel Abi Ghanem – Country Director Nissan Belux.  “Nissan heeft een rijke geschiedenis op het vlak van elektrische voertuigen en blijft zich inzetten voor elektrische mobiliteit en toewerken naar een duurzamere toekomst.

#Auto

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

CAR Avenue Waver 1300 Waver
CAR Avenue Perwez 1360 Perwez
CAR Avenue Nijvel 1402 Nijvel
CAR Avenue Waterloo 1410 Waterloo
Leo Peeters Vilvoorde 1800 Vilvoorde
Leo Peeters Zaventem 1932 Zaventem
Leo Peeters Mechelen 2800 Mechelen
Nissan Leuven 3020 Herent
Leo Peeters Keerbergen 3140 Keerbergen
Leo Peeters Aarschot 3200 Aarschot
CAR Avenue Liège 4020 Li
CAR Avenue Seraing 4100 Seraing
Nissan Gent 9050 Gent
De Witte 9170 Sint-Gillis-Waas
FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending