Frédéric Spaenjers (Mazda): “Ik mis het sociaal contact enorm”

Hoewel hij de voordelen van telewerken wel inziet, kijkt Frédéric Spaenjers er naar uit om zo snel mogelijk naar professionele evenementen te kunnen gaan en klanten persoonlijk te ontmoeten. Wat zijn merk betreft, kijkt hij met vertrouwen naar 2021. Mild-hybrids zijn de norm geworden en natuurlijk is er ook nog de elektrische MX-30. Ziehier de antwoorden van Mazda’s fleet manager op onze vragen.

Wat waren de meest opvallende trends tijdens 2020 bij uw klanten?

We zagen vooral klanten die eerst wilden afwachten. Na de lancering van onze MX-30 tijdens het autosalon hadden we veel prospecten met koopintentie die uiteindelijk (begrijpelijk) afgewacht hebben. Hopelijk kunnen we ze in 2021 overtuigen!

Zette de trend naar elektrificatie zich door bij uw klanten? Wat verwacht u op dat vlak van 2021?

Onze benzinemotorisaties zijn op Mazda2, Mazda3 en CX-30 al mild-hybrides. Aangezien we in deze modellen onze dieselmotoren (voorlopig) geschrapt hebben, sturen we de klant sowieso al naar mild-hybrid.

Hoe zijn de verhoudingen vandaag (in verkochte aantallen) van de verschillende aandrijfvormen?

Aangezien we sinds juni enkel benzine aanbieden in de meeste modellen is dit het merendeel van onze verkochte aantallen. In aantallen vallen we na ons topjaar van vorig jaar met iets meer dan 10.000 verkochte voertuigen nu terug op ongeveer 7 à 7.500 voertuigen. We spreken uiteraard over België en Luxemburg.

Ook in 2021 mag men kiezen tussen NEDC 2.0 en WLTP voor de fiscale berekeningen van de bedrijfswagens. Maar wat heeft uw voorkeur en waarom?

Wij vermelden in 2021 nog beide normen op ons gelijkvormigheidsattest. Aangezien beide nog mogen in 2021 zullen we dan ook nog NEDC 2.0 gebruiken. Aangezien deze vaak iets lager ligt, neigt mijn voorkeur naar NEDC. Anderzijds zit er relatief weinig verschil tussen onze NEDC2.0 en WLTP omdat er altijd al heel correcte waardes zijn berekend.

Wat is momenteel uw bedrijfswagen? En wat wordt uw volgende?

Momenteel een CX-5 Skyactiv-G automaat Skycruise, de volgende is opnieuw een CX-5 maar onze speciale reeks “Homura”! Een sportieve combinatie van zwarte velgen en spiegelkappen, gecombineerd met de fantastische Soul Red Crystal metaalkleur.

Hebt u tijdens de lockdown periodes ook positieve zaken ontdekt/geleerd? (bvb beter time management door minder verplaatsingen, nieuwe hobby’s, …)

Je verplaatst je natuurlijk minder voor meetings die je dan ook perfect online kan houden, dat scheelt een pak in tijd. Ik werk hierdoor ook wel langere dagen maar als ik stop ga ik naar mijn vrouw en kinderen die beneden zitten en je werkdag zit er op. Geen extra tijd meer in de auto. Ik voel wel dat ik het sociaal contact enorm mis. Ik probeer vaak contacten te leggen op evenementen en die mis je natuurlijk. Ook probeer ik regelmatig tijdens de middag een kort loopje in te plannen, 5-6 km en wanneer je terugkomt is het weer rustig in je hoofd.

#Auto #Fleet Management

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Mazda Strombeek by Carrect 1853 Strombeek
MC Motors 2801 Mechelen
Garage Defrancq 3090 overijse
Mazda Waasland Automotive 9100 Sint-Niklaas
Mazda Dendermonde by Carrect 9200 Dendermonde
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine