GMS Group versterkt positie met de overname van twee Mercedes concessies

Antoine de Harlez (Algemeen Directeur GMS Group Mercedes-Benz) en Geert De Leeuw (Managing Director SMC Mechelen-Wemmel)

GMS Group, onderdeel van de Franse familie-onderneming Groupe Maurin, neemt op 30 september 2022 de activiteiten van Mercedes-Benz Mechelen en Mercedes-Benz Wemmel over. Daarmee breidt de GMS Group haar activiteiten in Vlaanderen gevoelig uit en telt het voortaan twaalf Mercedes-Benz verkooppunten in zijn rangen.

Onder die verkooppunten vallen onder andere GMS in Leuven en Tienen, maar ook in Limburg heeft GMS voet aan grond met de vestigingen van Groep JAM en die van Claes en Zonen (Sint-Truiden en Tongeren). Daarmee is de groep Maurin een van de grotere dealergroepen in ons land. Ook op Europees vlak speelt Maurin trouwens mee, in 2021 stond het op plaats 29 in de lijst met grootste Europese dealergroepen, een positie die het door verschillende overnames dit jaar meer dan waarschijnlijk zal verbeteren.

Overname geen verrassing

De overname van deze twee Mercedes-Benz vestigingen is geen verrassing. Beide concessies behoorden toe aan Mercedes-moederbedrijf Daimler, dat al vorig jaar aangaf haar dealers te verkopen.

Algemeen Directeur GMS Group Mercedes-Benz Antoine de Harlez: “Met de overname van Mercedes-Benz Mechelen en Wemmel vullen we onze groep aan met twee gevestigde waardes en breiden we onze Mercedes-Benz activiteiten voor personen- en bestelwagens verder uit – gaande van Lommel in het Noorden van Limburg tot in het centrum van het land. De twee Mercedes-Benz entiteiten krijgen de naam Star Mobility Center; SCM Mechelen en SCM Wemmel. Met de ondersteuning van de knowhow en het professionalisme van de GMS Group blijven de vertrouwde en gekende teams onze klanten de best mogelijke klantenervaring aanbieden.”

#Fleet Dealers

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview