Hedin gaat dit Chinees merk invoeren in België

Het premiummerk Hongqi maakt in het najaar zijn intrede in België met de full-electric SUV E-HS9. Hedin Automotive, dochteronderneming van het Zweedse Hedin Mobility Group, gaat de premiumwagen vanaf 30 oktober exclusief verdelen in ons land.

Dealerbedrijf Hedin Automotive is benoemd tot exclusieve verdeler van Hongqi en brengt daarmee het merk naar België. Het eerste model dat op de Belgische markt verschijnt, is de volledig elektrische SUV Hongqi E-HS9. De E-HS9 is bij aanvang beschikbaar in drie uitvoeringen en de startprijs bedraagt € 69.995 inclusief btw.

Drie uitvoeringen

De Hongqi E-HS9 is te bestellen in drie uitvoeringen. De Business-lijn, met een actieradius van 396 km WLTP, beschikt over 436 pk en heeft een capaciteit van 84 kWh (netto 76,5 kWh). De Executive-lijn, met een actieradius van 465 km WLTP, heeft 551 pk en heeft een capaciteit tot 99 kWh (netto 90 kWh). En de President-lijn heeft een rijbereik tot wel 515 km WLTP, beschikt over 551 pk en heeft een laadcapaciteit van 120 kWh. Deze uitvoering is uitgerust met luchtvering waardoor geen enkele schok of oneffenheid in de weg wordt waargenomen.

Met een lengte van 5,2 meter, breedte van 2,01 meter en een hoogte van 1,73 meter, is de Hongqi E-HS9 een SUV van formaat. Kopers kunnen kiezen voor een versie met zes of zeven zitplaatsen.

Vanaf 30 oktober

Vanaf maandag 30 oktober kunnen geïnteresseerde kopers terecht bij Hedin Automotive om de E-HS9 te bezichtigen en te bestellen. Welke concessies dat juist zijn, wordt binnenkort bekend gemaakt. Er wordt verwacht de eerste exemplaren dit jaar nog te kunnen afleveren. Daarna kunnen kopers ook bij het autodealerbedrijf terecht voor het onderhoud en de herstelling van hun luxevoertuig.
Elders in Europa is Hongqi ook al aanwezig in Denemarken, IJsland, Nederland, Noorwegen en Zweden waar het Chinese merk grote successen kent.

#Auto #Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine