Maak kennis met de Bento !

Terwijl Renault de wereldpremière van zijn nieuwe Master presenteerde op de Solutrans-beurs in Lyon, was een ander onderdeel van de Renault-groep ook op de beurs: Mobilize presenteerde Bento. Wilt u Bento leren kennen? Dan bent u hier aan het juiste adres!

Mobilize, het merk van Renault Group dat gericht is op nieuwe vormen van mobiliteit, biedt een breed scala aan voertuiggerelateerde diensten dankzij een geïntegreerd technologisch platform: financiering, verzekering, betalingen, energie, onderhoud en reconditionering. Mobilize is gebouwd rond open ecosystemen en moedigt een duurzame energietransitie aan, in lijn met de doelstelling van Renault Group om tegen 2040 koolstofneutraliteit in Europa te bereiken, en met zijn ambitie om de waarde van de circulaire economie te ontwikkelen. 

His name is Mobilize. Mobilize Bento…

In het Land van de Rijzende Zon verwijst Bento naar een lunchbox met vakjes dat door de Japanners wordt gebruikt om hun maaltijden in mee te nemen. We weten niet of dit Japanse doosje de inspiratie is geweest voor de naam van Mobilize’s utility oplossing. Maar het is niet onmogelijk…

Achter de Twizy-achtige look, is de Bento een elektrisch microbedrijfsvoertuig met een rijbereik van 140 km en een nuttig volume van 1 m3

Bento, die in de loop van het eerste semester van 2024 verkrijgbaar wordt, “richt zich tot professionele klanten die nood hebben aan een compacte, praktische en veilige wagen voor de levering van goederen en diensten (herstellingen, onderhoud, diensten aan personen, leveringen op aanvraag, …) in en rond de stad, waar de milieu-eisen en files een steeds groter probleem worden”, leren we uit de persmap.

4 zaken die je moet weten over de Bento

Bento is …

 • Een ecologisch verantwoord voertuig:
  • Bento is ontworpen met 50 procent gerecycleerde materialen (gemiddeld 15 procent) en is een zuiver elektrische eenzitter met een rijbereik van 140 kilometer en een topsnelheid van 80 km/u.
  • Met zijn nuluitstoot tijdens het gebruik en zijn fluisterstille werking biedt Bento toegang tot zones met verkeersbeperkingen.
  • De laadkabel, die aan het voertuig is bevestigd, is van het standaardtype (huishoudelijk gebruik) of van Type 2 (compatibel met openbare laadpalen langs de weg, bij bedrijven of op parkings)
 • Een comfortabele en veilige wagen:
  • Bento beschikt over een airbag, een zeldzaamheid bij vierwielers, en een airconditioning.
  • Het interieur van Bento is afgesloten met twee zijdeuren met ruiten, die als dekschilden (lees: verticaal) geopend kunnen worden. Zo kunnen gebruikers steeds aan de veilige kant van de weg uitstappen en geraken ze ook tussen geparkeerde auto’s altijd gemakkelijk uit het voertuig. Bovendien is deze architectuur veiliger voor voetgangers en fietsers, aangezien de deuren niet op de rijbaan of het trottoir worden geopend.
 • Een praktisch en personaliseerbaar voertuig:
  • Bento biedt een nuttig laadvolume van 1 m3 (80 kilogram nuttig laadvermogen) en beschikt over een gesloten kast waarvoor verschillende interieurinrichtingen zullen worden aangeboden op maat van de behoeften van professionele lokale dienstverleners.
  • Het koetswerk en de behuizing van Bento kunnen worden gepersonaliseerd.
 • Een geconnecteerd voertuig:
  • Bento beschikt over een ingebouwde connectiviteit, die onmisbaar is voor het beheer van bedrijfsvloten. Dat systeem maakt het namelijk mogelijk om bepaalde voertuiggegevens (zoals de laadstatus van de batterij of de locatie van het voertuig) in realtime te uploaden naar een beveiligde online server en ze door te sturen naar de beheerplatformen van de bedrijven in kwestie.
  • Bovendien beschikt Bento over een toegangs- en startsysteem via een digitale sleutel die toegankelijk is vanaf bijvoorbeeld een smartphone. Dat vereenvoudigt de uitwisseling en rotatie van voertuigen in het kader van bedrijfswagenparken.
#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine