Nieuwe Skoda Superb is altijd hybride, maar de Combi ietsje meer

Eén van de paradepaardjes van Skoda in de fleet is de Superb. De nieuwste generatie van het Tsjechische werkpaard werd vandaag onthuld en is altijd hybride. Al krijgt de breakvariant een streepje voor.

De Superb kent een fikse groeispurt: zowat 4 cm in de lengte en enkele millimeters in de hoogte, afhankelijk van jouw keuze tussen de berline en de break. Daartegenover staat dat de wagen wel minder breed werd en de wielbasis ongewijzigd blijft. Het is dan ook vooral de hoofdruimte van die verbeterd, net als de kofferruimte, die met 20 tot 30 liter groeit (645 liter voor de berline, 690 voor de break).

Visueel herken je de nieuwe Superb vooral aan de nieuwe achthoekige Škoda-grille, het Škoda-logo op de motorkap en de sierstrips op de voorbumper. Aan binnenzijde wordt dan weer vooral de technische kaart getrokken, met een vrijstaand infotainmentscherm tot 13 duim en is voor het eerst optioneel verkrijgbaar met een head-updisplay als aanvulling op de Virtual Cockpit van 10 duim.

Altijd hybride, enkel break als PHEV

Onder de motorkap zijn alle keuzes gehybridiseerd. De nieuwe instapmotor voor de Superb is een 150 pk sterke 1.5 TSI-benzinemotor met mildhybridetechnologie. Daarnaast kan je nog kiezen voor twee benzinemotoren en twee diesels, die net als de 1.5 TSI allemaal gekoppeld zijn aan een 7-traps DSG. De twee 2.0 TSI-motoren leveren 204 pk en 265 pk. De twee 2.0 TDI-diesels ontwikkelen 150 pk en 193 pk. De topversies in zowel het benzine- als dieselgamma worden standaard geleverd met vierwielaandrijving

De plug-inhybride aandrijving van de nieuwe generatie is exclusief beschikbaar voor de break Superb Combi en levert een systeemvermogen van 204 pk. Dat vermogen wordt via een 6-traps DSG op de voorwielen overgebracht. Met een brutocapaciteit van 25,7 kWh is de nieuwe hoogspanningsbatterij ongeveer twee keer zo groot als haar voorganger en maakt ze een zuiver elektrisch rijbereik volgens de WLTP-cyclus van meer dan 100 kilometer mogelijk. Dat is ruim 40 kilometer meer dan het vorige model. Bovendien kan de wagen opladen aan 11 kW aan een gewone laadpaal en aan 50 kW vermogen aan een snellader.

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Jennes 1830 Machelen
Michael Mazuin Namur Ouest 5070 Fosses-la-Ville
Michael Mazuin Charleroi Sud 5651 Tarcienne
Michael Mazuin Charleroi Est 6220 Fleurus
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine