Peugeot 2008 in het nieuw; elektrische versie krijgt nieuwe accu en motor

Peugeot heeft zijn 2008 vernieuwd. Ook de elektrische versie krijgt nieuwe technologie. We maken even kennis.

De nieuwe 2008 herken je aan z’n nieuwe grille. Die is breder en heeft een specifiek zijdelings motief dat aansluit op de koplampen, waardoor de verticaliteit en de krachtige houding van de auto worden versterkt. Ook de lichtsignatuur voor- en achteraan werd aangepast.

De belangrijkste veranderingen gebeuren echter op technisch vlak. De nieuwe e 2008 ziet zijn vermogen stijgen met 15% van 100 kW/136 pk naar 115 kW/156 pk, terwijl de batterij wordt uitgebreid van 50 kWh naar 54 kWh. Daarnaast zien we ook een grotere actieradius, die oploopt tot 406 km in vergelijking met 345 km voorheen (WLTP gemengde cyclus). Een belangrijke evolutie, gezien veel volumemodellen vandaag verkrijgbaar zijn met een rijbereik van zowat 400 km.

Snelladen onveranderd

Op de nieuwe Peugeot E-2008 zijn twee types boordladers beschikbaar, voor elk gebruik en elke laadoplossing: standaard een enkelfasige lader van 7,4 kW en als optie een driefasige lader van 11 kW. De geschatte oplaadtijden van 20% tot 80% zijn 30 minuten vanaf een snellader (100 kW). DIe maximumpiek is onveranderd gebleven.

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine