Peugeot e-5008 wordt elektrische zevenzitter

Stellantis – Peugeot

Het gaat snel bij Peugeot. Vorige maand mochten we achter het stuur kruipen van de e-3008, de eerste wagen van het merk op de nagelnieuwe STLA Medium-architectuur en nu wordt de tweede elektrische leeuw in stelling gebracht. 

Na de e-3008 volgt immers de e-5008, een elektrische zevenzitter. Z’n scherpe looks neemt dit model grotendeels over van zijn kleine broertje, maar voegt daar 25 extra centimeters en een praktischere rechte daklijn aan toe. Bovendien krijgt de e-5008 een rechte achterklep.

Ook binnenin speelt de 5008 leentjebuur bij de 3008, met het gekende compacte stuurwiel en een zwevend, licht gebogen 21 duimscherm. Het centrale deel van het dashboard is voorzien van i-Toggles, volledig aanpasbare aanraakgevoelige knoppen die kunnen worden geprogrammeerd om snel toegang te bieden tot tien van de favoriete functies van de gebruiker: bel een contactpersoon, start de navigatie naar een veelgebruikte bestemming, stem de radio af op een favoriete zender, stel de ideale temperatuur van de airconditioning in, enzovoort. De bagageruimte zit dan weer snor, met 748 liter als je de derde zitrij neerklapt en zelfs 1.815 liter indien je ook de tweede zitrij opoffert.

Tot 660 km!

Wie een Peugeot e-5008 koopt, heeft keuze uit drie verschillende aandrijfopties: 213 of 231 pk op de vooras of een vierwielaandrijver met 322 pk. Versieafhankelijk gekoppeld aan een batterij van 73 of 98 kWh geraakt deze elektrische zevenzitter in zijn efficiënste versie maximaal 660 km ver op een volle batterij, oftewel 40 km minder dan de beste e-3008. Laden tot slot kan aan 11 kW (optioneel 22 kW) aan een AC-laadpaal en aan 160 kW indien je de e-5008 aan een snellader koppelt.

#Auto Stellantis – Peugeot

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine