Private lease, car sharing, elektrische mobiliteit … : de vijf werken van Arval

Op 31 decembre 2017 beheerde Arval een wereldwijde vloot van bijna 1.104.000 voertuigen, oftewel een volumeverhoging van 7,4 %.

Bijna 59.000 voertuigen in België

Deze toename is te wijten aan een tweecijferige groei op verschillende markten. Ook België maakt daar deel van uit met een toename van 11,83%, oftewel 58.774 voertuigen om precies te zijn. “Deze groei van Arval België gebeurt in alle klantensegmenten, al vindt de sterkste groei plaats bij de KMO’s, waarbij de vloot bijna verdubbeld is”, wordt ons in een persbericht verteld.

De uitstekende prestaties van Arval België in 2017 zijn te verklaren door de hoge kwaliteit van de aangeboden diensten, die mogelijk wordt gemaakt door een unieke benadering van haar klanten. Arval werkt met meerdere Account Teams die alle expertises bundelt om ten dienste te stellen van de klanten en die zo zijn klanten en bestuurders in het middelpunt van de belangstelling zet. Deze Account Teams werken als mini-leasemaatschappijen binnen Arval.

De formule Arval Mid-Term Rental heeft ook een mooi succes gekend in ons land.

Vijf nieuwe producten

In de marge van dit nieuws organiseerde Arval een internationale persconferentie in Parijs om vijf nieuwe dienste voor te stellen.

1. Arval Car Sharing

Arval Car Sharing maakt het medewerkers mogelijk om voor een vooraf gereserveerde periode over een wagen te beschikken.

De Arval Car Sharing-oplossing is een online en mobiel platform waardoor ze in drie klikken een wagen kunnen zoeken, boeken, openen en sluiten. Dit geïntegreerde aanbod is gebaseerd op Arval’s infrastructuur en telematica (Arval Active Link).

In Italië is deze optie al gelanceerd en hij wordt stap voor stap over heel Europa gelanceerd. Een vergelijkbaar aanbod bestaat al in België.

U stelt zich zonder twijfel de vraag over het VAA voor het privégebruik van een gedeelde wagen … Ook hier heeft Arval aan gedacht: elk privégebruik wordt meteen doorgerekend naar de gebruiker.

2. Arval for Employee

Arval denkt aan de werknemers die geen recht hebben op een bedrijfswagen en lanceert daarom een vorm van private leasing. “Arval For Employee” is ontworpen voor de medewerkers van klanten van Arval (wat ons doet denken aan de B2E-formule van concurrent Alphabet).

Dit product omvat een aantal mogelijkheden: inwisseling van salaris (soort van cafetariaplan), leaseoplossingen (private lease), vertrekregelingen, wagendelen en toegang tot het netwerk van Arval voor onderhoud en reparatie. Met dit product kunnen klanten van Arval hun aantrekkelijkheid en werkgeversimago versterken.

Het is voor elk land op maat gemaakt zodat het perfect op elke markt aansluit, en wordt gelanceerd in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië, Duitsland, België en Nederland.

3. Arval Electric

Dankzij het partnerschap met Renault, Nissan en de laadstations van NewMotion, kan Arval’s Electric Vehicle product nu het hele ecosysteem voor elektrische voertuigen dekken, met inbegrip van installaties bij huis en werk, geïntegreerde betalingsoplossingen en digitale diensten (boeking, volgen van het gebruik en locaties van laadpalen).

Het Electric Vehicle offer is flexibel en modulair. De prijsstelling is aantrekkelijk, en het omvat ook proefperioden van drie tot zes maanden en aanvullende dienstverlening, zoals de optie voor vervanging door een benzine-/dieselwagen voor korte perioden zoals vakanties.

Electric Vehicle zal in 2018 beschikbaar zijn, te beginnen met Frankrijk, gevolgd door België, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen en Nederland (en in het tweede kwartaal van 2018 in nog negen andere landen).

4. My Arval

My Arval is een volledig digitaal pakket dat Arval aan zijn klanten en bestuurders ter beschikking stelt. My Arval voor klanten is een online portaal voor wagenparkbeheerders met rapporteringstools om de wagens te beheren en een peer-to-peer uitwisselingsplatform onder de naam My Arval Community. .

My Arval voor bestuurders is een mobiele toepassing ter ondersteuning van bestuurders in het dagelijks gebruik van hun wagen. Deze digitale diensten zijn al in respectievelijk 23 en 19 landen beschikbaar, en wordt stap voor stap in alle markten geïntroduceerd.

5. Arval for Me

Een nieuwe toeganspoort voor de particulier die niet over een bedrijfswagen beschikt …

Via deze digitale oplossing biedt Arval particulieren toegang tot zijn knowhow, dienstverlening met toegevoegde waarde en netwerk. De oplossing bestaat uit een complete, uitgebreide en unieke reeks diensten zoals onderhoud en reparatie (carrosserie, banden, ruiten enz.) in combinatie met mobiliteitsdiensten (vervangwagen, ophalen en afzetten, sleepwagen).

Dit nieuwe aanbod zal stapsgewijs beschikbaar worden in Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. In ons land mogen we de dienst niet verwachten voor 2019. Op termijn is het de bedoeling deze diensten in alle markten wereldwijd beschikbaar te maken, waarschijnlijk vanaf 2020.

U vindt meer details over het aanbod van Arval in de volgende editie van het magazine FLEET, dat eind maart verschijnt.

#Business Driver #Fleet Management #Mobiliteit

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview