smart #5 krijgt AI die “onderhoudende gesprekken” kan voeren

Na 1 komt 3 en vervolgens … 5! smart toonde zonet zijn derde wagen, althans in conceptversie. De #5 Concept is een stoere middelgrote SUV met opvallende ‘suicide doors’ die gelanceerd wordt op de Beijing International Automotive Exhibition op 25 april.

smart zet duidelijk in op rijbereik. De #5 krijgt een aandrijfsysteem met 800 volt technologie en een batterij met een nominale capaciteit van 100+ kWh. Dit maakt supersnel opladen mogelijk, waarbij de laadstatus (10-80%) in slechts 15 minuten kan worden hersteld tot 70%. Het veelzijdige middelgrote SUV-concept biedt een volledig elektrische actieradius van meer dan 550 kilometer. Vijf rijscenario’s zorgen voor moeiteloos manoeuvreren in verschillende wegomstandigheden.

Bovendien wil de wagen ook avontuurlijk zijn. Zo krijg je een beschermplaat voor en achter met een verborgen geïntegreerde lier en een opklapbaar opstapje achter voor toegang tot het dak, in combinatie met een verlichte daklichtbalk. Binnenin krijg je dan weer een geavanceerde tool van de generatieve AI-specialisten van Cerence.

Deze integratie stelt de bestuurder en passagiers in staat om de virtuele assistent in de auto te betrekken in onderhoudende gesprekken. Het maakt gebruik van intelligente interactietechnologieën in de auto, aangedreven door AI, om nauwkeurige en relevante antwoorden te geven op bijna elke denkbare vraag. Bestuurders kunnen belangrijke functies bedienen met hun stem, zoals telefoongesprekken en berichten, muziek en media, airconditioning, navigatie, persoonlijke instellingen en voertuigbediening, maar ook informatie zoals het weer, nieuws, agenda, algemene kennis en meer.

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Mannes 1160 Auderghem
Hedin Automotive Antwerpen Centrum 2140 Antwerpen
Hedin Automotive Aalst 9320 Aalst
Hedin Automotive Sint-Martens-Latem 9830 Sint-Martens-Latem
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine