Vijf weetjes over de nieuwe Hyundai Kona Electric

Met de Hyundai Kona Electric heeft de Zuid-Koreaanse autobouwer een opvolger voor zijn succesnummer klaar. En het merk twijfelde er niet aan om enkele akkoorden aan dat nummer te wijzigen. Dit zijn vijf dingen die je moet weten over de nieuwe Hyundai Kona Electric.

Serieuze groeispurt

De nieuwe Kona kende een serieuze groeispurt om een segment hoger mee te spelen en een rol als gezinswagen op te nemen. De lengte van de nieuwe EV-variant bedraagt 4.355 mm, wat 175 mm langer is dan de Kona Electric van de eerste generatie. De wielbasis is met zijn 2.660 mm, 60 mm langer geworden, en de breedte nam toe met 25 mm, om op 1.825 mm uit te komen. Met een ​ hoogte van 1.575 mm is de nieuwe Kona EV ook 20 mm hoger dan zijn voorganger.

Tot 514 km autonomie

De Electric-variant is verkrijgbaar met keuze uit twee batterij-packs. De long-range versie met een 65,4 kWh batterij heeft een elektromotor die een maximaal vermogen levert van 218 pk (160 kW) en een maximaal rijbereik van meer dan 514 kilometer (WLTP geschat). De standaardversie heeft een batterijcapaciteit van 48,4 kWh, waarbij de motor 156 pk (111 kW) en een maximaal rijbereik van 377 kilometer (WLTP-schatting) levert. Laden gaat standaard aan 11 kW aan een gewone laadpaal en 100 kW aan een snellader.

EV-specifieke technologie

De Kona Electric beschikt ook over heel wat technologie die het leven met een elektrische wagen moet vergemakkelijken. Projection Head-up Display geeft de meest relevante informatie voor bestuurders weer op de voorruit. Hierdoor kunnen bestuurders informatie snel verwerken terwijl ze hun ogen op de weg gericht houden. Nieuwe Kona biedt ook Hyundai’s Vehicle-to-Load (V2L) technologie. Het nieuwe i-PEDAL maakt een rijmodus mogelijk waarbij de bestuurder kan accelereren, vertragen en stoppen door alleen het gaspedaal te gebruiken. Het Smart Regenerative System tot slot past automatisch de hoeveelheid regeneratief remmen aan op basis van informatie van de voorwaartse verkeersstroom.

Connectiviteit

Over-the-air upgrades die tijd besparen, connectiviteit met Android Auto en Apple Car Play, een eigen app met verschillende functies, stembediening: noem het op en het zit in de Hyundai Kona. Alle technologie die je mag verwachten op een moderne wagen is aanwezig.

Nog altijd ICE & HEV

Ook benzine- en hybriderijders komen aan hun trekken met de nieuwe Kona. Voor die eerste categorie valt de keuze tussen een 1.0 T-GDi- of 1.6 T-GDi-motor. De 1.0 T-GDi levert maximaal 120 pk en tot 200 Nm koppel. De 1.6 T-GDi levert 198 pk en een koppel van maximaal 265 Nm. De zelfopladende hybridevariant wordt aangedreven door een speciaal gekalibreerde 1,6-liter GDi-motor met directe injectie in combinatie met een elektromotor die indrukwekkende acceleraties en een hoge efficiëntie levert met een gecombineerd vermogen van 141 pk en een koppel van maximaal 265 Nm.

Dit artikel werd jou aangeboden door Hyundai Belgium. Wil je meer informatie over de nieuwe Kona EV? Klik dan op deze link.

#Advertorial

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Group Pashuysen Automotive 3200 Aarschot
GSL Charleroi 6020 DAMPREMY
GSL Mons 7033 CUESMES
GSL La Louviere 7100 LA
Devisch Brugge 8000 Brugge
Devisch Oostkamp 8020 Oostkamp
Devisch Eernegem 8480 Eernegem
Devisch Veurne 8630 Veurne
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine