Fiscaliteit : moet aftrekbaar bedrag voor woon-werkverkeer verdubbeld worden?

Vandaag kunnen natuurlijke personen voor woon-werkverkeer rekenen op een forfaitaire vergoeding à rato van 0,15 euro/kilometer die fiscaal aftrekbaar is.

Dit bedrag werd niet meer geïndexeerd sinds … 1992! Maar zoals het Prijzenobservatorium van de FOD Economie aangeeft, is de koopkracht en het gebruik van een auto met 10,7% gestegen tussen 2008 en 2017. We kunnen ons alleen maar inbeelden wat de evolutie sinds 1992 is …

Daarom hebben federale parlementsleden van het Vlaams Belang een wetsvoorstel ingediend om dat aftrekbare fiscale bedrag op te trekken tot 0,30 euro/kilometer.

Lees ook :

Hoe kan u de boekhouding van uw vloot vereenvoudigen?

“Sinds 1992 zijn de kosten voor automobilisten aanzienlijk gestegen, of het nu gaat om veranderingen in de autofiscaliteit of verhogingen van accijnzen op brandstof, of om veranderingen in de olieprijs op de internationale markten”, aldus de ondertekenaars van het wetsvoorstel

“Weliswaar zijn deze kosten de afgelopen twaalf jaar minder gestegen dan de algemene inflatie, maar al deze ontwikkelingen staan in schril contrast met het forfaitaire bedrag van 0,15 euro.”

#Auto #Business Driver #Fleet Management

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine