Inschrijvingen: BMW eindigt maand september op kop

Bij wijze van anticipatie op de in voege treding van WLTP voor alle ingeschreven voertuigen op 1 september jongstleden, kende de maand augustus een absoluut record inzake het aantal inschrijvingen in België en Europa. En dan kan je de gevolgen makkelijk inschatten: de maand september betaalde de prijs …

De scherpe terugval van de inschrijvingen van nieuwe personenwagens tijdens de voorbije 30 dagen, is toe te schrijven aan de combinatie van enerzijds het in voege treden van de nieuwe homologatienorm WLTP, en anderzijds een aantal vertragingen in het afleverenvan de inschrijving tijdens de eerste week van september.
Zoals verwacht en aangekondigd, werd de sterke groei in augustus (+53%), deels gecompenseerd door een terugval tijdens de afgelopen maand. Met 27.145 registraties van nieuwe auto’s tegenover 40.895 verleden jaar in dezelfde maand, toont de automarkt een terugval met 33,6%.

Maar, met een totaal van 455.722 inschrijvingen tot nu toe, blijft de automarkt duidelijk groeien (+4,7%) over het geheel van de voorbije drie trimesters.

De top 5

Wanneer we enkel en alleen naar de maand september kijken, zien we dat BMW het best scoorde. Het Duitse merk wist 2.742 nieuwe wagens in te schrijven. Peugeot (2.650) en Opel (2.531) staan op de twee andere podiumplaatsen, waarna Renault (2.487) en VW (1.697) de top vijf sluiten. “Sinds de in voege treding van WLTP, kiest één Belg op tien voor BMW. Onze klanten appreciëren vooral de X2 en de X3, die dit jaar gelanceerd werden”, verklaart Gabriel Goffoy, commercieel directeur bij BMW Belux.

Over een periode van 9 maanden hoeft het geen verrassing te zijn dat we Volkswagen, 44.474 geregistreerde eenheden, nog altijd aan kop vinden, gevolgd door Renault (41.816) en Peugeot (35.320). BMW (32.157) en Mercedes-Benz (28.946) sluiten de top 5.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Tags: Auto