Roeland Vriens – Volvo: “Trots op onze retailers”

Roeland Vriens had met de Volvo XC40 de fleetkampioen van 2021 in zijn gamma. Een pluim die hij maar al te graag deelt met zijn team en het netwerk van Volvo-dealers.

Roeland Vriens (foto: Wouter Maeckelberghe)

Welke tips geeft u uw klanten betreffende hun car policy vandaag in vergelijking met twee jaar geleden?

Bij Volvo bewandelen we al een tijd de weg naar elektrificatie. De tips naar onze klanten zijn dan eigenlijk ook niet zo veel verschillend tov 2 jaar geleden. Ze zijn misschien enkel wat dwingender geworden. Bij een overstap naar elektrificatie is de begeleiding van de gebruikers het allerbelangrijkste. Hoe gebruik ik een PHEV, wanneer laad ik met een BEV, wanneer laad ik niet met een BEV (kostprijs) en hoe bereid ik mijn route voor? Een goede begeleiding van de bestuurder is echt primordiaal om die omzetting bewust en enthousiast te kunnen maken. En we zijn dan ook trots dat onze retailers die begeleiding als specialisten ook echt waarmaken.

Hoe pakt u de  latere leveringen aan door de problemen met halfgeleiders?

We hebben daar een heel bewuste keuze gemaakt. De keuze van transparantie en duidelijkheid voor onze klanten. We hebben geopteerd om onze prijslijsten aan te passen en daarin de zaken op te nemen die leverbaar zijn. Dit resulteerde in meer wijzigingen in het aanbod, maar wel met een duidelijke boodschap aan onze klanten. Dat heeft er zeker toe geleid dat de impact bij Volvo eerder beperkt is. Beter dan een volledige prijslijst met een aantal zaken die zeer laat of niet geleverd kunnen worden. Uiteraard is het onmogelijk om daarin elk risico uit te sluiten, maar we streven naar een absolute transparantie naar onze klanten en prospecten.

Heeft het Autosalon in Brussel nog een toekomst op lange termijn?

Naar mijn mening kan het autosalon in de toekomst een zeer belangrijke rol vervullen. De automobielsector in Belgie is een grote industrie met belangrijke assemblage-activiteiten die voor veel werkgelegenheid zorgen in België. Of het autosalon een toekomst kan hebben als echt verkoopssalon durf ik niet beweren. Maar in een veranderende wereld en de grote markt in België kan het een ideaal moment zijn om zichzelf te heruitvinden en de ideale brug tussen de markt en het aanbod te vormen. Het is een goed platform om inzichten geven in toekomstige technologieën en op die manier de consument bij te staan in de weg naar elektrificatie.

Wat is u het meest bijgebleven van 2021 en waar kijkt u naar uit in 2022? (niet noodzakelijk auto-gerelateerd)

Op professioneel gebied zeker geen moeilijk vraag. Hoe in 2021 de puzzel mooi samenviel en onze Volvo XC40 tot meest succesvolle wagen in België werd gekroond. Een pracht van een wagen die alle waarden van Volvo perfect belichaamt, geassembleerd in België met een powertrain zonder diesel, maar wel met een PHEV en volledig elektrische variant. Hoe de Volvo retailers tijdens een moeilijke periode alles in het teken stellen van de klant en iedereen merkoverschrijdend begeleiden in die weg naar elektrificatie. Een weg die we al een tijd bewust bewandelen en waar onze retailers de echte specialisten zijn in de markt. En 2022? Ook simpel .. hoe we die weg verder samen bewandelen met de nieuwe C40 en de komst van weer een extra volledig elektrisch model.

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

ACB Wavre 1300 Wavre
Sterckx – De Smet Halle 1500 Halle
Sterckx – De Smet Drogenbos 1620 Drogenbos
Sterckx – De Smet Rode 1640 Sint-Genesius-Rode
Sterckx – De Smet Zellik 1731 Asse-Zellik
ACB Zaventem 1930 Zaventem
Scancar Antwerpen 2100 Antwerpen
Groep Rutten 2440 Geel
Scancar Lier 2500 Lier
Scancar Wilrijk 2610 Wilrijk
Vermant Mechelen 2800 Mechelen
Vermant Bornem 2880 Bornem
Scancar Brasschaat 2930 Brasschaat
Lacom Leuven 3001 Leuven
Nordicar 4000 Li
Scandia 4530 Villers-Le-Bouillet
Novabil Kortrijk 8500 Kortrijk
Van Kasteren Sint-Niklaas 9100 Sint-Niklaas
De Keulenaer 9120 Beveren
Van Kasteren Dendermonde 9200 Dendermonde
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine