Test BMW 750e: kantoor, spa of bioscoop op wielen

In het segment van de luxelimousines speelt BMW al jarenlang een hoofdrol. Elke generatie beter doen, is dan ook de uitdaging voor de Beierse constructeur. Wij mochten testen of BMW daarin geslaagd was aan de hand van de BMW 7 Reeks 750eplug-in hybride.

Het zijn uiteraard de bombastische nieren die met de meeste aandacht gaan lopen wanneer de nieuwe BMW 7 Reeks voorbijrijdt. Over zijn neus die de gemoederen blijft bezighouden werd al meer dan voldoende geschreven, wij kijken naar wat er daarachter ligt. Naar de 3 liter zes-in-lijn bijvoorbeeld, in combinatie met zijn elektromotor goed voor 489 pk en meer dan 80 volelektrische kilometers. Of naar al de luxe die daarachter schuilgaat, zowel voor de bestuurder als voor de passagiers. Want in deze 7 Reeks gaat het evengoed om de passagiers als om de bestuurder.

Dat besef je maar al te goed wanneer je plaatsneemt achterin deze 7 Reeks. De deuren openen en sluiten zich elektrisch, waarna je plaatsneemt in een comfortabele stoel en getrakteerd wordt op heel wat beenruimte. Wat nadien volgt, heb je helemaal zelf in de hand. Aan de hand aan de zijde van de deur meer bepaald. In het handvat is immers een kleine tablet ingewerkt, waarmee je de verschillende comfortfuncties bedient. Lekker onderuitzakken met je voeten op een bankje? Of je eens lekker laten masseren? Dat is zeker mogelijk. Maar je kan evengoed de televisie naar beneden laten zakken en de verschillende gordijntjes naar boven laten komen, voor een echte cinema-ervaring.

De bestuurder krijgt ook wat

Tijd om een plekje vooruit te schuiven, naar de bestuurdersstoel. Daar vinden we het gekende BMW Curved Display als infotainmentsysteem, een opstelling met twee aan elkaar gekoppelde schermen die we al eerder zagen. De snelheid en het kleurengebruik zijn werkelijk voortreffelijk, in de verschillende menustructuren is het soms een beetje zoeken, maar ook daar vinden we na even zoeken onze weg terug.

Achter het stuur vinden we onze weg nog makkelijker terug. De 7 Reeks laat zich ondanks zijn lengte (bijna 5m40) en gewicht (2.455 kg) moeiteloos sturen, geholpen door zijn luchtvering en meesturende achteras. Dat laatste maakt hem voor ondergetekende misschien soms wat te lichtvoetig, maar belangrijker is dat hiermee dit grote gevaarte haast even vlot door een smalle stad manoeuvreert als een 1 Reeks.

En dan hebben we het nog niet over het geluid van deze geëlektrificeerde 7 Reeks. De sound van de zes-in-lijn blijft een lust voor het oor en dankzij de combinatie met de elektromotor heb je op elk moment voldoende koppel voor een snelle, maar vooral comfortabele acceleratie. En hou je die rechtervoet onder controle, dan vervelt deze 7 Reeks naar een fluisterstille snelwegcruiser. Wanneer de baas geniet van zijn film of massage, is er voor de chauffeur met andere woorden meer dan genoeg speelgoed over om zich onderweg te amuseren.

Dorstig

De 7 Reeks is met andere woorden een ideale metgezel voor wie graag op pad gaat met een comfortabele, luxueuze limo, of je nu graag achter het stuur of op de achterbank plaatsneemt. Wie vooral korte ritten maakt, kan zelfs volledig elektrisch rijden. Iets wat zeker het verbruik van deze 750e naar beneden haalt, want met een lege batterij reden wij 100 snelwegkilometers immers aan een gemiddeld verbruik van meer dan … 9 liter! Ach ja, voor wie deze wagen kan betalen (basisprijs boven de 120.000 euro) kan dat er ook wel bij, zeker.

Foto’s BMW 750e

#Auto #Tests

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

BMW Louyet Brussels 1140 Evere
J-M Martin Woluwe 1150 Brussel
BMW Louyet Waver 1301 Wavre
BMW Louyet Waterloo 1410 Waterloo
BMW Louyet Sint-Pieters-Leeuw 1600 Sint-Pieters-Leeuw
J-M Martin Drogenbos 1620 Drogenbos
Van den Broeck Automotive Group 1700 Dilbeek
Tanghe 1820 Melsbroek
Jorssen Noord 2170 Merksem
Patrick Smets 2500 Lier
Jorssen Zuid 2630 Aartselaar
Juma Mechelen 2800 Mechelen
Juma Leuven 3020 Herent
BMW Louyet Overijse 3090 Overijse
BMW Louyet Sambreville 5060 Sambreville
BMW Louyet Namur 5100 Wierde
BMW Louyet Mariembourg 5660 Mariembourg
BMW Louyet Charleroi 6000 Charleroi
BMW Louyet Marche-en-Famenne 6900 Marche-en-Famenne
BMW Louyet Mons 7033 Mons-Cuesmes
BMW Louyet La Louvière 7100 La
Cocquyt 8200 Brugge
De Schepper 9100 Sint-Niklaas
De Mey 9990 Maldegem

Selected FLEET Dealers

Van den Broeck Automotive Group 1700 Dilbeek
Tanghe 1820 Melsbroek
Patrick Smets 2500 Lier
Juma Mechelen 2800 Mechelen
Juma Leuven 3020 Herent
Jorssen Zuid 2630 Aartselaar
Jorssen Noord 2170 Merksem
J-M Martin Woluwe 1150 Brussel
J-M Martin Drogenbos 1620 Drogenbos
De Schepper 9100 Sint-Niklaas
De Mey 9990 Maldegem
Cocquyt 8200 Brugge
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine