Testrijders krijgen sleutels van Tommelein

Vandaag kregen de eerste 10 Testrijders de sleutels van hun Nissan Leaf van Vlaams minister van Energie, Bart Tommelein. Het komende jaar moeten deze ambassadeurs hun elektrische auto zo veel mogelijk uitlenen aan buurtbewoners, vrienden, collega’s en zelfs onbekenden. Met dit project willen de initiatiefnemers, Bond Beter Leefmilieu (BBL) en Autodelen.net, het elektrisch autorijden stimuleren en duidelijk maken dat het mogelijk is voor elke Vlaming.

Pilootproject
Dit project loopt het eerste jaar in Vlaams-Brabant, nadien start de campagne ook in andere provincies in Vlaanderen. Laurien Spruyt, beleidsmedewerker mobiliteit bij Bond Beter Leefmilieu, vertelt: “Bond Beter Leefmilieu blijft uiteraard in de eerste plaats ijveren voor stappen, fietsen en openbaar vervoer. Als mensen toch kiezen voor de auto, willen we liefst dat ze overstappen op elektrisch rijden en autodelen. Hoe meer mensen dat doen, hoe beter voor de luchtkwaliteit. Daarom zoeken we nog 10 extra kandidaten en nog heel veel mensen die de auto’s van de Testrijders via CarAmigo willen huren en zelf het plezier van elektrisch rijden ervaren.”

100% groene stroom
Minister Bart Tommelein vertelt waarom de Vlaamse Overheid dit project steunt met een subsidie van 98.250 euro. “Het verkeer is een belangrijke bron van CO2-uitstoot. Daarom stimuleren wij zoveel mogelijk de overschakeling van fossiele brandstoffen naar groene alternatieven. Dat mensen via een deelauto ervaren wat elektrisch rijden betekent, heeft alleen voordelen. We zijn ook blij dat Blue Corner voor dit project 20 (semi-)publieke laadpalen installeert, waar de Testrijders hun wagen vol kunnen laden met 100% groene stroom.”

Leasen helpt om de stap te zetten
“Wij zien de interesse in elektrisch rijden toenemen, maar de geïnteresseerden zitten nog met praktische vragen. Als leasingmaatschappij kunnen wij deze vragen beantwoorden en de twijfels wegnemen. Leasen helpt om de stap te zetten naar elektrisch rijden.”, aldus Miel Horsten, CEO van ALD Automotive.

Een fotoverslag van de dag kan je hier bekijken.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!