Volvo Novabil Groep breidt uit met overname Volvo Ardson Mons

Volvo Novabil Groep, met hoofdzetel in Kortrijk, breidt uit met de overname van Volvo Ardson Mons. Dit wordt de zesde vestiging naast de bestaande concessies in Ieper, Waregem, Moeskroen en Doornik.

We blijven als familiale groep investeren in een sterk merk zoals Volvo Cars. De nieuwe elektrische modellen die we de komende maanden kunnen lanceren openen nieuwe segmenten voor ons“, zegt Mathias Goos (CEO Volvo Novabil groep). “Deze logische consolidatie vloeit voort uit de versnelde elektrificatie van de automobielmarkt en de vele synergiemogelijkheden dankzij de digitalisering met een gunstig effect op onze kostenstructuur. De uitbreiding naar de hoofdstad van Henegouwen biedt veel potentieel dankzij de aanwezigheid van de Shape (Navo), het datacenter van Google en de vele dynamische start-ups door de aanwezigheid van de universiteitscluster. Mons is voor ons ook een nieuwe toegangspoort naar Frankrijk“.

De familie Crappe, met Nathalie en zoon Max, die als vertrouwde gezichten aan boord blijven in de vestiging: “We zijn blij met deze integratie in een grotere groep die respect heeft voor de eigenheid van elke entiteit. Met de uitdagingen die we de komende jaren moeten aangaan is het geruststellend dat we de ondersteunende structuur hebben van een grote en financieel sterke groep“.

Mike Byttebier voegt toe: “Het is net op momenten dat de knipperlichten in de economie niet allemaal op groen staan dat je doordacht moet durven investeren. Het jaar 2024 wordt iets minder evident dan de vorige jaren, maar met deze overname zijn we klaar voor de tempoversnelling die daarna volgt“.

Mike Byttebier blijft Gedelegeerd Bestuurder, Mathias Goos heeft de operationele leiding over Volvo Novabil Groep en Manu Byttebier, derde generatie van het familiebedrijf dat al sinds 1966 succesvol Volvo verdeelt, stapt in het bedrijf als CFO.

Volvo Novabil Groep met 85 medewerkers levert jaarlijks 2.000 nieuwe Volvo wagens en 600 Volvo Selektwagens vanuit 6 vestigingen, en bestendigt zo zijn positie als één van de grootste Volvo Cars verdelers van Belux.

#Fleet Dealers

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

ACB Wavre 1300 Wavre
Sterckx – De Smet Halle 1500 Halle
Sterckx – De Smet Drogenbos 1620 Drogenbos
Sterckx – De Smet Rode 1640 Sint-Genesius-Rode
Sterckx – De Smet Zellik 1731 Asse-Zellik
ACB Zaventem 1930 Zaventem
Scancar Antwerpen 2100 Antwerpen
Groep Rutten 2440 Geel
Scancar Lier 2500 Lier
Scancar Wilrijk 2610 Wilrijk
Vermant Mechelen 2800 Mechelen
Vermant Bornem 2880 Bornem
Scancar Brasschaat 2930 Brasschaat
Lacom Leuven 3001 Leuven
Nordicar 4000 Li
Scandia 4530 Villers-Le-Bouillet
Novabil Kortrijk 8500 Kortrijk
Van Kasteren Sint-Niklaas 9100 Sint-Niklaas
De Keulenaer 9120 Beveren
Van Kasteren Dendermonde 9200 Dendermonde
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine