5 redenen om nu al over te schakelen op een elektrische bestelwagen

De verschuiving naar elektrische aandrijving in dit specifieke voertuigsegment belooft niet alleen voordelen voor bedrijven en individuele gebruikers maar draagt ook bij aan een groenere toekomst. Laten we eens kijken waarom elektrificatie zo essentieel is.

1. Duurzaamheid

De overstap naar elektrische bestelwagens, zoals de Ford E-Tourneo Custom, draagt aanzienlijk bij aan de inspanningen om de milieubelasting te verminderen. Het verminderen van schadelijke uitstoot is niet alleen gunstig voor de luchtkwaliteit, maar ook een strategische zet om bij te dragen aan wereldwijde inspanningen om klimaatverandering tegen te gaan.

2. Kostenbesparing op bedrijfsniveau

Bedrijven die kiezen voor elektrificatie ervaren niet alleen milieugerelateerde voordelen maar ook aanzienlijke kostenbesparingen. Elektrische bestelwagens hebben doorgaans lagere operationele kosten, dankzij verminderd onderhoud, lagere brandstofkosten en fiscale stimulansen. Dit maakt de investering op de lange termijn uiterst aantrekkelijk voor bedrijven.

3. Toegang tot milieuzones en stadscentra

Elektrificatie opent deuren naar milieuzones en stadscentra waar emissiebeperkingen van kracht zijn. Met voertuigen zoals de E-Tourneo Custom kunnen bedrijven voldoen aan striktere normen en regelgevingen, wat niet alleen wettelijke naleving garandeert maar ook toegang tot belangrijke zakelijke gebieden vergemakkelijkt, zeker in de toekomst, wanneer Lage Emissiezones (LEZ) talrijker en strenger zullen worden. Bovendien beschikt een wagen als de Ford E-Tourneo Custom over tot 370 km rijbereik, ideaal voor de meeste dagelijkse verplaatsingen. Moet je toch laden? Dan kan dit via 11 kW AC en 125 kW DC.

4. Verbetering van bedrijfsimago

Bedrijven die investeren in elektrificatie demonstreren niet alleen milieuverantwoordelijkheid maar verbeteren ook hun bedrijfsimago. Klanten en partners tonen steeds meer belangstelling voor duurzame bedrijfspraktijken, en de keuze voor elektrische bestelwagens draagt bij aan een positieve perceptie van het bedrijf.

5. Kan alles wat een wagen met verbrandingsmotor kan

Met 370 km actieradius, boet de elektrische Tourneo nauwelijks aan vrijheid in ten opzichte van zijn brandstofaangedreven equivalent. Bovendien heb je ook in de EV tot 9 zitplaatsen, ben je volledig geconnecteerd met het Ford Pro platform en heb je recht op luxesnufjes als ultraflexibele achterbank met rupsbanden, handsfree elektrisch bedienbare zijdeuren, B&O-audiosysteem, digitale sleutelkaarten, panoramisch glazen dak – en een innovatief kantelbaar stuurwiel, … en kan je er nog beter van genieten gezien zijn stille motor.

Tot slot; De E-Tourneo Custom biedt een maximaal trekvermogen van 2.000 kg en een royaal laadvermogen, waardoor avontuurlijke eigenaren vrienden, familie en sportuitrusting met gemak kunnen vervoeren en ondernemers klanten en hun bagage efficiënt kunnen vervoeren. Elektrisch betekent met andere woorden niet langer inboeten op luxe en comfort.

Dit artikel werd u aangeboden door Ford Belgium. Klik hier om meer te weten te komen over de nieuwe e-Tourneo Custom.

#Advertorial

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Smart Lab by AB Automotive 1000 Brussel
AB Automotive Brussel 1030 Brussel
Vanspringel Automobiles Brussel-Center 1060 Brussel
Vanspringel Automobiles Anderlecht 1070 Anderlecht
Vanspringel Automobiles Waver 1300 Waver
AB Automotive Vilvoorde 1800 Vilvoorde
Van Mossel Ford Zaventem 1930 Zaventem
Van Mossel Ford Deurne 2100 Deurne
Van Mossel Ford Lier 2500 Lier
Van Mossel Ford Wilrijk 2610 Antwerpen
Van Mossel Ford Mechelen 2800 Mechelen
Van Mossel Ford Brasschaat 2930 Brasschaat
Van Mossel Ford Kapellen 2950 Kapellen
Van Mossel Ford Leuven 3020 Herent
Peerlings 3900 Pelt
Business Centre Liège 4032 Ch
FordStore Verviers 4800 Verviers
Spirletautomobiles Trois-Ponts 4980 Trois-Ponts
Unicars Brugge 8000 Brugge
Unicars Oostende 8400 Oostende
Unicars Kortrijk 8520 Kortrijk
Unicars Diksmuide 8600 Diksmuide
Unicars Roeselare 8800 Roeselare
Unicars Ieper 8900 Ieper
CIAC FordStore Gent 9050 Gent-Ledeberg
Waasland Automotive 9120 Beveren-Waas
Van den Poel Motors 9800 DEINZE
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine