Alcomotive wordt Astara

Bergé Automoción en haar dochteronderneming Alcomotive, kondigen hun nieuwe merk aan van waaruit zij hun distributie- en mobiliteitsecosysteem zullen ontwikkelen.

In het kader van zijn strategisch plan werkt Bergé Auto sinds kort aan de implementatie van zijn eigen distributie- en mobiliteitsecosysteem, als onderdeel van een volledige transformatie van de sector om tegemoet te komen aan de uitdagingen die het bedrijf tegemoet komen, zoals het bereiken van duurzamere, gedigitaliseerde en energie-efficiëntere mobiliteit.

Astara zal het gezicht zijn van een hele reeks mobiliteitsgerichte producten en diensten betreffende eigendom, abonnement, B2B/B2C en nieuwe kanalen; op haar beurt ondersteund door een zelfontwikkeld digitaal platform, dat interactie met klanten mogelijk maakt in de verschillende stadia van het klanttraject.

Astara integreert ook bedrijven die gespecialiseerd zijn in de bovenvermelde oplossingen, zoals Trive (beheersplatform voor nieuwe, tweedehands- en huurvoertuigen), Cardive (abonnementenplatform voor particulieren), Fleeet (abonnementenplatform voor professionals) en BotOn (geconnecteerde wagens).

Sinds 1979, toen Bergé y Compañía met zijn activiteiten in de automobielsector begon via Bergé Automoción, is het bedrijf tot aanzienlijk gegroeid. De onderneming is momenteel actief in 14 landen in Europa en Latijns-Amerika (Spanje, Portugal, België, Duitsland, Nederland, Luxemburg, Polen, Finland, Zweden, Zwitserland, Chili, Colombia, Peru en Argentinië), met plannen om activiteiten te starten in Oostenrijk en Zuidoost-Azië, op de Filippijnen.

Astara verdeelt 29 automerken en heeft rechtstreeks zo’n 2.500 mensen in dienst. Het heeft een omzet van bijna 4 miljard euro en verkoopt bijna 200.000 voertuigen per jaar.

Astara Belux (de gemeenschappelijke onderneming van Astara en Alcopa) zal verantwoordelijk blijven voor Hyundai Belux, Suzuki Belux, Isuzu Benelux-Polen, MG Belux, SsangYong Benelux-Duitsland-Zwitserland, Maxus Belux-Duitsland-Zwitserland en Aiways Zwitserland.

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Group Pashuysen Hyundai Leuven 3012 Leuven
Group Pashuysen Hyundai Aarschot 3200 Aarschot
Group Pashuysen Hyundai Diest 3290 Diest
GSL Charleroi 6020 DAMPREMY
GSL Mons 7033 CUESMES
GSL La Louviere 7100 LA

Selected FLEET Dealers

Houman 2811 Hombeek
De Witte 9170 Sint-Gillis-Waas

Selected FLEET Dealers

Houman 2811 Hombeek
Garage Defrancq 3090 overijse

Selected FLEET Dealers

Group Pashuysen MG Tienen 3300 Tienen
Group Pashuysen MG Leuven 3012 Leuven
Group Pashuysen MG Aarschot 3200 Aarschot

Selected FLEET Dealers

Suzuki Strombeek by Carrect 1853 Strombeek
Sterckx Motors 1500 Halle
Houman 2811 Hombeek
GSL Charleroi 6020 DAMPREMY
Garage Defrancq 3090 overijse
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine