Hoe een digitaal ecosysteem jouw productiviteit kan opkrikken

Ford Pro is een totaaloplossing om de productiviteit van Europese bedrijven op te krikken door software en digitale diensten te integreren in voertuigen. Zie het als een verzameling handige diensten die binnen een totaalpakket op elkaar zijn afgestemd. En dat kan ook jouw vloot helpen.

Ford Pro biedt een geïntegreerde oplossing gaande van voertuigen, tot software, service, laadservices en financieringen voor deze voertuigen en biedt klanten een compleet platform om hun wagenpark te beheren wanneer ze geconnecteerde en geëlektrificeerde voertuigen inzetten in hun onderneming. Niet onbelangrijk: Ford Pro is ook compatibel met andere merken. Ford Pro wil met andere woorden de lijm zijn tussen voertuigen, bestuurder en fleet manager, een beetje zoals Android Auto of Apple Car Play de software is die jou, de wagen en jouw smartphone met elkaar verbindt.

Voordelen voor Fleet Managers

Ford Pro verhoogt de uptime van de voertuigen, verlaagt de gebruikskosten en verhoogt de duurzaamheid en productiviteit voor ondernemingen van elke omvang door proactief de vloot te beheren, onafhankelijk van de motorisatie van de voertuigen. Ford Pro maakt de job van de fleet manager eenvoudiger maar ook die van de bestuurder. Denk bijvoorbeeld aan realtime geolokalisatie, gezondheidswaarschuwingen,in vehicle coaching en rijscore van de bestuurder om o.a. het rijgedrag van de bestuurder in kaart te brengen en het elektrisch rijbereik van het voertuig te optimaliseren.

Ford Pro werd in het leven geroepen omdat het Amerikaanse merk bij haar klanten merkte dat er een grote nood aan was. Uit enquêtes bij klanten is gebleken dat operatoren de voorkeur geven aan één enkele, geïntegreerde oplossing die alle aspecten van vlootbeheer aan een maximale efficiëntie koppelt, boven een lappendeken van individuele providers die veel meer middelen en tijd vergen qua beheer. Een concreet voorbeeld: een aantal digitale upfit-oplossingen om systemen van derden te integreren in het aanraakscherm van het voertuig, wat de gebruikerservaring bevordert en de noodzaak om extra bedieningspanelen in de cabine toe te voegen, elimineert.

Een voorbeeld van de dagdagelijkse voordelen: informatie over de huidige status van de laadinfrastuctuur, de voertuigspecifieke laadstatus en het resterende rijbereik met personaliseerbare waarschuwingsdrempels.

Ombouw en financiering

Ook bij de aankoop van je bestelwagen wil Ford Pro al zijn rol spelen. De producten van de Amerikaanse constructeur zijn volledig aanpasbaar aan de noden van uw zaak. Zelfs de volledig elektrische e-Transit is beschikbaar als bestelwagen, met dubbele cabine en binnenkort ook als zogenaamde chassis-cabine. Drie koetswerkvormen naar wens kunnen worden omgebouwd. Voor zowel aankoop als ombouw kan u trouwens een financiering kan krijgen, allemaal binnen het ecosysteem van Ford Pro

Eén jaar gratis

Ford Pro Telematics is inderdaad betalend, maar klanten die een E-Transit bestellen kunnen dit gratis testen gedurende 1 jaar. Verder biedt Ford Pro ook een volledig gratis versie aan: Telematics Essentials. Deze versie is minder uitgebreid dan de betalende versie, maar is allesomvattend op vlak van de gezondheidstatus van een voertuig. Dat geeft bedrijven de kans om te zien of het voor hen een meerwaarde biedt. Dan kunnen ze later nog altijd bepalen of ze bijkomende diensten wensen te nemen.

Ook klaar om in te stappen in de digitale wereld van Ford Pro? Alle info over hun diensten vindt u hier.

#Advertorial

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Smart Lab by AB Automotive 1000 Brussel
AB Automotive Brussel 1030 Brussel
Vanspringel Automobiles Brussel-Center 1060 Brussel
Vanspringel Automobiles Anderlecht 1070 Anderlecht
Vanspringel Automobiles Waver 1300 Waver
AB Automotive Vilvoorde 1800 Vilvoorde
Van Mossel Ford Zaventem 1930 Zaventem
Van Mossel Ford Deurne 2100 Deurne
Van Mossel Ford Lier 2500 Lier
Van Mossel Ford Wilrijk 2610 Antwerpen
Van Mossel Ford Mechelen 2800 Mechelen
Van Mossel Ford Brasschaat 2930 Brasschaat
Van Mossel Ford Kapellen 2950 Kapellen
Van Mossel Ford Leuven 3020 Herent
Peerlings 3900 Pelt
Business Centre Liège 4032 Ch
FordStore Verviers 4800 Verviers
Spirletautomobiles Trois-Ponts 4980 Trois-Ponts
Unicars Brugge 8000 Brugge
Unicars Oostende 8400 Oostende
Unicars Kortrijk 8520 Kortrijk
Unicars Diksmuide 8600 Diksmuide
Unicars Roeselare 8800 Roeselare
Unicars Ieper 8900 Ieper
CIAC FordStore Gent 9050 Gent-Ledeberg
Waasland Automotive 9120 Beveren-Waas
Van den Poel Motors 9800 DEINZE
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine