LeasePlan Belgium neemt Excelease volledig over

Toyota Prius

LeasePlan richtte via één van haar groepsvennootschappen in 1994 Excelease mee op en was sinds toen ook voor 51% aandeelhouder van Excelease. Nu heeft LeasePlan ook de overige 49% overgenomen van Inchcape, waardoor LeasePlan nu voor 100% eigenaar wordt van Excelease.

In 1994 start LeasePlan mee het bedrijf Excelease op. Sinds die tijd was LeasePlan al voor 51% aandeelhouder van Excelease. In maart eerder dit jaar gingen LeasePlan en Inchcape, de eigenaar van de overige 49% aandelen, in gesprek met elkaar. Nu, acht maanden later, zijn de twee partijen tot een succesvolle overeenkomst gekomen en heeft LeasePlan ook de 49% aandelen van Inchcape overgenomen. LeasePlan  is dus met andere woorden 100% eigenaar geworden van Excelease en breidt daardoor ook zijn vloot uit met meer dan 3 000 extra voertuigen.

Michel Van den Broeck, Managing Director bij LeasePlan is erg opgezet met deze uitbreiding: “Wij zijn bij LeasePlan uiteraard erg gelukkig met deze overeenkomst. Niet onbelangrijk hierbij is dat we zo ons aandeel binnen het KMO-segment in België aanzienlijk kunnen uitbreiden.

White Label AgreementLexus GS

Toyota Belgium  en LeasePlan hebben  daarnaast een ‘White-Label  Agreement’afgesloten. Dat wil zeggen dat de dealerships van Toyota en Lexus Belgium dezelfde service en diensten blijven bieden aan hun klanten dankzij de White-Label overeenkomsten onder de namen ‘Toyota Business Lease’ en ‘Lexus Business Lease’. Door deze White-Label Agreement kan LeasePlan de leasing & renting services in de Belgische markt verzekeren.

Het gaat hier om 100 Toyota dealerships en 9 Lexus dealerships.

Aris Aravanis, CEO bij Toyota Belgium, is zeer tevreden met deze White-Label Agreement: “Voor ons is het erg belangrijk dat we onder eigen naam onze diensten en services kunnen blijven aanbieden op de markt. We zijn dan ook  blij dat LeasePlan ons via deze White-Label Agreement een ondersteunende rol biedt.”

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!