Olivier Deutschmann aangesteld als CEO van Alcadis

Olivier Deutschmann AlcadisAxel Moorkens en Benoit Ghiot, respectievelijk Chairman en CEO van de groep Alcopa, hebben de aanstelling aangekondigd van een nieuwe CEO voor Alcadis, de poot binnen de Alcopa-groep die alle invoerdersactiviteiten in verschillende landen bundelt met betrekking tot de merken Hyundai, Suzuki, Isuzu en SsangYong.

Olivier Deutschmann (45) vervangt Philippe Portal die het bedrijf in maart heeft verlaten. Hij zal alle bovenvermelde activiteiten aansturen. De respectievelijke algemeen directeurs van de merken (voor de Belux-markten zijn dat Olivier Sermeus voor Hyundai, Olivier Fontaine voor Suzuki en Isuzu, en Herman Claes voor SsangYong) zullen aan Olivier Deutschmann rapporteren.

Olivier Deutschmann is sinds juli 2013 actief binnen Alcadis en hij maakte al die tijd deel uit van het Alcadis directiecomité. Hij was onder meer verantwoordelijk voor overkoepelende After Sales-projecten, een nieuwe CRM-implementatie en andere cross-merk projecten. Voordien had Olivier al een goed gevulde carrière in de auto-industrie opgebouwd onder andere in senior project management en verschillende commerciële functies zowel in binnen- als buitenland (hij woonde en werkte onder meer in Oostenrijk, Frankrijk, Nederland en België). Olivier Deutschmann spreekt vloeiend Nederlands, Frans en Engels.

Alcadis is actief in 6 landen en verantwoordelijk voor de import van Hyundai in België, Luxemburg en Zwitserland, van Isuzu in België, Nederland, Luxemburg en Polen, van Suzuki in België en Luxemburg en van SsangYong in België, Nederland, Luxemburg, Zwitserland, Polen en Duitsland.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!