Personeelswissel aan de top van Mercedes-Benz BeLux

Niels Kowollik is de nieuwe CEO en Head of Market Operations MBCars BeNeLux van Mercedes-Benz Belgium Luxembourg NV. Kowollik volgt Eberhard Kern op, die bij Daimler AG de positie van verantwoordelijke voor Market Management & Pricing van de Mercedeswagens inneemt.

De Duitser Niels Kowollik (55) startte zijn carrière 26 jaar geleden bij Daimler AG als stagiair verkoper bij de personenwagens. Na diverse functies in de Duitse Own Retail en een tijdelijke opdracht als General Manager bij een Duitse onafhankelijke dealer kwam hij in 2005 aan het hoofd te staan van de Own Retail in Magdeburg (2005 – 2006) en vervolgens in Kassel-Goettingen (2007 – 2012). In de zomer van 2012 werd hij benoemd tot CEO en Managing Director Mercedes-Benz Cars van Mercedes-Benz Polen om in 2016 over te stappen naar zijn huidige functie. Op 1 juni begint hij aan een nieuw hoofdstuk in de BeNeLux.

“Met de aanstelling van Niels Kowollik als CEO van Mercedes-Benz Belgium Luxembourg en als Head of Market Operations Mercedes-Benz Cars BeNeLux komt een zeer beslagen man in Sales & Marketing aan het hoofd van de Mercedes-Benz Cars activiteiten in de BeNeLux te staan”, vertelt Marcus Breitschwerdt, Head of Region Europe. “Niels Kowollik en zijn team waren de afgelopen jaren mee de drijvende kracht achter het succesverhaal van Mercedes-Benz in Portugal. Ik ben er dan ook van overtuigd dat hij de geknipte man is om de concurrentiepositie van de BeNeLux-cluster te versterken en om de benchmark te zijn voor Sales & Marketing in een snel digitaliserende wereld.”

Nieuwe functie voor Kern

Kowollik vervangt in de BeNeLux Eberhard Kern, die de wereldwijde verantwoordelijkheid voor ‘Market Management & Pricing Mercedes-Benz Cars’ krijgt. “Met het vertrek van Eberhard Kern uit de BeNeLux verliest Region Europe een belangrijk boegbeeld”, aldus Breitschwerdt. “Ik wil hem dan ook graag bedanken voor zijn toewijding en de gerealiseerde resultaten. Met de uitbouw van de BeNeLux-cluster voor onze Mercedes-Benz Cars activiteiten leidde hij onze organisatie door een succesvol veranderingstraject en legde hij een solide basis voor de verdere realisatie van onze groei-ambities.”

 

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!