Renault-Nissan en Microsoft werken samen aan geconnecteerd rijden

renault-nissanDe Alliantie Renault-Nissan en Microsoft Corp. hebben een wereldwijde meerjarenovereenkomst ondertekend om samen technologie van de volgende generatie te ontwikkelen die rijervaringen over de hele wereld nog geconnecteerder moet maken.

De bedrijven zullen samen de volgende generatie van geconnecteerde diensten voor auto’s gaan ontwikkelen, met als basis het Microsoft Azure-platform, een van de intelligente cloudproducten van Microsoft. De nieuwe diensten zullen de ervaring voor de klant verbeteren met geavanceerde navigatiefuncties, anticiperend onderhoud en voertuiggerichte diensten, monitoring vanop afstand van systemen in de auto, externe mobiele ervaringen en live updates.

Betaalbare systemen

De Alliantie Renault-Nissan bereidt de weg voor betaalbare systemen voor autonoom rijden en connectiviteit op mainstream, in grote aantallen geproduceerde voertuigen. De Alliantie wil connectiviteitstechnologie en -systemen ontwikkelen die de lancering ondersteunen tegen 2020 van meer dan 10 voertuigen met technologie voor autonoom rijden, gecombineerd met diensten om de tijd die zo vrijkomt in de wagen, maximaal te benutten.

Renault-Nissan zal continu nieuwe geconnecteerde diensten en toepassingen ontwikkelen en lanceren die de link met het werk, entertainment en de sociale netwerken gemakkelijker maken. Het zal ook autogerichte diensten gaan aanbieden die de koppeling tussen gebruiker en auto vereenvoudigen en verbeteren dankzij reële gebruiksinformatie, toegang vanop afstand, diagnose vanop afstand en preventief onderhoud.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!