Waarom een gratis telematicaoplossing niet in jouw fleetstrategie mag ontbreken

wagenparkbeheer software gratis

Het beheren van uw wagenpark is ingewikkeld en om de juiste beslissingen te nemen, wilt u zich uiteraard baseren op zoveel mogelijk informatie. Software voor wagenparkbeheer is echter vaak duur. Maar niet altijd.

Big Data, er wordt vaak over gesproken: van slimme steden die hun verkeersstromen vlotter laten verlopen tot elektriciteitsnetten die productie en consumptie van energie naadloos op elkaar afstemmen. Ook in het wagenparkbeheer zijn data van cruciaal belang, want je houdt er jouw wagens mee op de weg, en dat aan de laagst mogelijke kostprijs.

Ford Pro is zo’n telematicasysteem, al zouden we het eerder een ecosysteem voor uw bestelwagen noemen, met naast het aanbod van (al dan niet geëlektrificeerde) LCV’s ook oplossingen voor elektrificatie, ombouw, laadoplossingen, financiering, onderhoud en het hele aftermarket-gebeuren, zaken die naadloos in elkaar doorvloeien.

wagenparkbeheer software gratis

Telematica voor al uw voertuigen

Uiteraard zoek je naar een oplossing die geldig is voor al jouw voertuigen. Iets wat ook geldt voor de oplossing van Ford Pro, want deze is retroactief inzetbaar in eerdere modellen van het Amerikaanse merk… en mits een kleine installatie ook in die van bestelwagens van de concurrentie! Zo hebt u meteen een heel overzicht van uw bestelwagenvloot.

Geld besparen

Het pakket van Ford bestaat uit een gratis component, met al de nodige componenten voor uw vloot zoals de inzet ervan, onderhoudstermijnen en daaraan gekoppelde acties, of zelfs het al dan niet dragen van de gordel van uw bestuurders. Met het betalende pakket komen daar nog een aantal diensten bij gebaseerd op geolocalisatie. Zo kan u ook het rijgedrag van uw bestuurders in kaart brengen en onveilig of niet ecologisch rijgedrag aan de kaak stellen. Veilig én ecologisch dus, zo’n telematicaoplossing! Bovendien analyseert Ford samen met jou de data om bijvoorbeeld een onderhoud in te plannen en zo de downtime van jouw wagens te minimaliseren.

wagenparkbeheer software gratis

Elektrisch verhaal

In een wereld die in het teken staat van elektrificatie, houdt een goede telematicaoplossing nog meer steek. Opnieuw verwijzen we naar het ecosysteem van Ford Pro, waar een consulent ter plaatse helpt met de laadinfrastructuur van de klant om de overstap naar een elektrische vloot te faciliteren. Ook hier speelt de telematica een rol: doordat de wagens altijd “verbonden” zijn, gebeurt laden altijd op het juiste moment. Zo wordt elektriciteit geladen wanneer de prijzen laag zijn, maar is de wagen toch volgeladen en warm wanneer uw werknemers klaar staan om de volgende dag de baan op te gaan.

Conclusie

De beschikbaarheid van uw vloot verhogen door de onderhoudstijd zo goed mogelijk in te plannen, maar ook kosten minimaliseren door het rijgedrag van bestuurders te analyseren en slim om te springen met elektrificatie: het telematicasysteem van Ford Pro laat je meer uit jouw wagenpark halen… en er tegelijk minder tijd insteken. Want het is de software die het werk voor jou doet. Alle info Ford Pro telematica vindt u hier.

#Advertorial

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Smart Lab by AB Automotive 1000 Brussel
AB Automotive Brussel 1030 Brussel
Vanspringel Automobiles Brussel-Center 1060 Brussel
Vanspringel Automobiles Anderlecht 1070 Anderlecht
Vanspringel Automobiles Waver 1300 Waver
AB Automotive Vilvoorde 1800 Vilvoorde
Van Mossel Ford Zaventem 1930 Zaventem
Van Mossel Ford Deurne 2100 Deurne
Van Mossel Ford Lier 2500 Lier
Van Mossel Ford Wilrijk 2610 Antwerpen
Van Mossel Ford Mechelen 2800 Mechelen
Van Mossel Ford Brasschaat 2930 Brasschaat
Van Mossel Ford Kapellen 2950 Kapellen
Van Mossel Ford Leuven 3020 Herent
Peerlings 3900 Pelt
Business Centre Liège 4032 Ch
FordStore Verviers 4800 Verviers
Spirletautomobiles Trois-Ponts 4980 Trois-Ponts
Unicars Brugge 8000 Brugge
Unicars Oostende 8400 Oostende
Unicars Kortrijk 8520 Kortrijk
Unicars Diksmuide 8600 Diksmuide
Unicars Roeselare 8800 Roeselare
Unicars Ieper 8900 Ieper
CIAC FordStore Gent 9050 Gent-Ledeberg
Waasland Automotive 9120 Beveren-Waas
Van den Poel Motors 9800 DEINZE
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine