Deze drie nieuwe KIA’s mag je binnenkort verwachten

KIA heeft grote ambities. Het Zuid-Koreaanse merk wil tegen 2030 maar liefst 1,6 miljoen elektrische wagens per jaar aan de man brengen. Daarvoor rekent het merk onder meer op een uitgebreider gamma.

Op korte termijn mogen we immers maar liefst drie nieuwe EV’s verwachten van KIA, drie modellen met elk een eigen karakter én een focus op baanbrekende technologie. Zo kreeg het merk op de voorbije elektronicabeurs CES in Las Vegas nog de prestigieuze PBV-prijs.  De PBV Concept laat zien dat het klaar is om ook een nieuwe stap te zetten naar een futuristische visie op wat voertuigen kunnen zijn.

Het eerste bewijs van deze visie wordt de KIA EV3, een compacte crossover. De wagen werd reeds voorgesteld in conceptvorm en bouwt op de “Joy for Reason” designfilosofie. De EV3 combineert schijnbaar tegengestelde waarden om een nauwkeurige designtaal te hanteren, wat resulteert in een interieur dat aangenaam aanvoelt om in te rijden en tegelijk veel ruimte biedt om een actieve levensstijl te ondersteunen zodra de inzittenden hun bestemming hebben bereikt. Bovendien beschikt de wagen ook over state of the art vehicle-to-load technologie, waardoor je allerlei apparaten, zoals je elektrische fiets, kan opladen via de batterij van je wagen.

Na de EV3 volgen nog de EV4 en de EV5. Die laatste is een grotere SUV die is uitgerust met een 64kWh accupakket en een 160kW motor, heeft naar verwachting een rijbereik van 530km per lading. Het AWD-model met groot bereik heeft een 88kWh accupakket en een gecombineerd vermogen van 230kW, Kia mikt op een rijbereik van 650km. De EV4 is dan weer een klassiek gelijnde berline.

En de huidige modellen?

Uiteraard blijft ook het huidige elektrische aanbod van KIA op post. Zo werd de EV9 nog maar eind vorig jaar gelanceerd. Dit imposante model wist ondertussen al heel wat prestigieuze prijzen op zijn schoorsteenmantel te zetten, zoals World Car of the Year, World Electric Car of the Year en Women’s World Car of the Year.

En de EV6, het eerste prijsbeest van KIA, en de Niro? Die werden eind vorig jaar dan weer voorzien van een Business Plus Edition versie, die beantwoordt aan de verwachtingen van de veeleisende fleetklanten en bedrijven. Meer info daarover vind je via deze link.

FLEET Connect biedt bedrijven toegang tot het netwerk van FLEET.be.
Om hun projecten en oplossingen te delen met de FLEET community.
Dit stuk is een samenwerking tussen FLEET Content Studio van Effective Media en KIA Belgium.

#Advertorial

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

KIA Nivelles 1400 Nivelles
Sterckx Motors 1500 Halle
Kia Vilvoorde by Carrect 1800 Vilvoorde
Kia Meise by Carrect 1861 Wolvertem
Van Gansen 2030 Antwerpen
Van Gansen 2180 Ekeren
Vermant Antwerpen-Zuid 2630 Aartselaar
Vermant Mechelen 2800 Mechelen
Gilcon Leuven 3001 Leuven
Kia Lumens 3910 Pelt
Bullman Marcinelle 6001 MARCINELLE
Bullman Marcinelle 6001 MARCINELLE
Bullman Châtelineau 6200 CHATELINEAU
Bullman Châtelineau 6200 CHATELINEAU
La Louvière Motors 7110 Houdeng-Goegnies
Beguin Brugge 8000 Brugge
Beguin Oostende 8400 Oostende
Novoto Kortrijk 8530 Harelbeke
Novoto Hooglede 8830 Hooglede
KIA Waaslandmobiel 9100 Sint-Niklaas
Kia Dendermonde by Carrect 9200 Dendermonde
Tiers by Novoto Zulte 9870 Zulte
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine