Deze elementen maken een autodesign pas echt geslaagd

De herkenbaarheid van een automerk wordt hoog in het vaandel gedragen. Bepaalde karaktereigenschappen, lijnen of designelementen die het gamma samenhouden en tegelijk elk model uniek maken, het is de grote uitdaging voor veel auto-ontwerpers. Maar wat zijn die elementen? Wij proberen het verhaal te construeren aan de hand van de Kia Sportage.

De middelgrote crossover van Kia is al aan zijn vijfde generatie toe, eentje die specifiek gemaakt is voor de Europese markt, zowel qua design als qua aandrijflijnen, met een zelfopladende en een plug-in hybride versie bovenop de tradionele benzine- en dieselmotoren met mild hybride ondersteuning. Belangrijker is echter dat Kia steeds meer haar waarden wil gaan uitdragen in haar wagens: stijlvol, technologisch geavanceerd, innovatief, inspirerend, zinvol en praktisch.

Kijken we naar de Sportage, dan zien we een assertief, gespierd lijnenspel. Eentje met herkenbare designelementen, zoals de boomeranglichten of het typische zwarte dak als je voor z’n GT-line uitvoering kiest. Met het vernieuwde logo op z’n neus, net boven de gekende tiger nose grilel die we in meerdere Kia’s zien. Met organische en tegelijk uitdagende vormen in z’n flanken, om de link te leggen tussen het offroadkantje van de wagen enerzijds en z’n wendbaarheid in de stad anderzijds.

Wil je dit zelf eens ontdekken? Boek dan zeker een testrit met de Kia Sportage via deze link.

Technologie met twee doelen

Maar vorm volgt ook wel functie, want er werd gekozen voor een design dat zoveel mogelijk binnenruimte genereert. Met tot 591L kofferruimte behoort hij tot de top in zijn klasse, de binnenruimte is specifiek aangepast aan de proporties van Europeanen en het panoramadak zorgt voor een groot gevoel van ruimte in de cabine. Daarnaast maakt de Sportage ook gebruik van vernieuwende opbergmogelijkheden zoals grote bekerhouders op de middenconsole, kleerhangers voor de achterpassagiers en een centrale armsteun met bekerhouders op de achterbank.

Het technologisch pakket valt dan weer uiteen in twee pijlers: comfort en veiligheid. Een 12,3 inch digitaal display met de meest recente features qua functies en connectiviteit en een Harman Kardon audiosysteem zorgen ervoor dat je autoritten als pure ontspanning zal gaan zien. Maar de technologie zal ook steeds meer taken van jou overnemen. Navigation based cruise control is een functie die comfort en veiligheid met elkaar verenigt, terwijl de automatische noodrem en dodehoekassistent altijd over je schouder meekijken en een eventueel moment van onoplettendheid corrigeren.

Auto’s worden met andere woorden steeds meer totaalpaketten die een verhaal willen vertellen. Meer info over de Kia Sportage vind je hier.

#Advertorial

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

KIA Nivelles 1400 Nivelles
Sterckx Motors 1500 Halle
Kia Vilvoorde by Carrect 1800 Vilvoorde
Kia Meise by Carrect 1861 Wolvertem
Van Gansen 2030 Antwerpen
Van Gansen 2180 Ekeren
Vermant Antwerpen-Zuid 2630 Aartselaar
Gilcon Leuven 3001 Leuven
Kia Lumens 3910 Pelt
Bullman Marcinelle 6001 MARCINELLE
Bullman Marcinelle 6001 MARCINELLE
Bullman Châtelineau 6200 CHATELINEAU
Bullman Châtelineau 6200 CHATELINEAU
La Louvière Motors 7110 Houdeng-Goegnies
Novoto Kortrijk 8530 Harelbeke
Novoto Hooglede 8830 Hooglede
KIA Waaslandmobiel 9100 Sint-Niklaas
Kia Dendermonde by Carrect 9200 Dendermonde
Tiers by Novoto Zulte 9870 Zulte
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine