Dit weten we over de nieuwe Ford (e-)Transit Courier

Ford Pro heeft zojuist zijn e-Transit Courier onthuld, het derde model van de Transit-familie dat het 100% elektrische tijdperk inrijdt. Wat heeft hij te bieden?

Nu de orderboeken voor de diesel- en benzineversies deze zomer opengaan, goed voor levering voor het einde van het jaar, heeft Ford Pro ervoor gekozen om ook te communiceren over de elektrische variant van de Transit Courier, uitgerust met een motorblok van 100kW (136pk). Dit ondanks het feit dat de e-Transit Courier pas in 2024 komt. Voor info over de batterij en actieradius zullen we dus nog even moeten wachten.

Wat wel bekend is, is dat de e-Transit Courier is uitgerust met een 11 kW-boordlader voor AC-laden, voldoende voor een laadbeurt in 5,7 uur. De bestelwagen kan ook snelladen tot 100 kW, wat 87 km bereik oplevert in 10 minuten, of een laadtijd van 10 tot 80 procent in 35 minuten.

Twee europaletten

Het volledig nieuwe carrosserieontwerp van de e-Transit Courier biedt een grotere laadcapaciteit in alle dimensies. De breedte tussen de achterste wielkasten bedraagt 1.220 mm, waardoor de compacte bestelwagen voor het eerst twee europaletten kan vervoeren. Het totale laadvolume bedraagt nu 2,9 m³, 25% meer dan bij het vorige model. Dit volume kan verder worden vergroot dankzij een nieuw schutbord met laadluik, waardoor klanten voorwerpen zoals planken of buizen langer dan 2.600 mm kunnen vervoeren. Het maximale laadvermogen van het volledig elektrische model bedraagt 700 kg, met een maximaal trekgewicht van 750 kg.

Ford Pro kondigt een uitgebreide standaarduitrusting voor de e-Transit Courier aan, waaronder unieke interieurkenmerken zoals een ‘squircle’ stuurwielontwerp dat de beenruimte en het zicht van de bestuurder verbetert, evenals een op de kolom gemonteerde versnellingspook, het starten van de wagen via een knop en een elektronische handrem, waardoor de wagen meer configureerbare opbergruimte kan bieden.

Connectiviteit en veiligheid

Het ‘digiboard’ dashboard heeft een 12-inch digitaal instrumentencluster en een 12-inch centraal touchscreen met het nieuwste SYNC 4-systeem van Ford. Via connected navigatie op abonnementsbasis kan de productiviteit worden verhoogd en de werklast van de bestuurder worden verminderd dankzij updates over het verkeer, parkeren, opladen en lokaal gevaar. Draadloze compatibiliteit met Android Auto en Apple CarPlay is standaard. Een innovatief en uniek Office Pack omvat een plat, neerklapbaar werkoppervlak en verlichting om het gebruik van een laptop, het invullen van papierwerk of het nemen van een pauze in de cabine te vergemakkelijken en comfortabeler te maken.

De e-Transit Courier biedt standaard een vrij uitgebreid pakket geavanceerde rijhulpsystemen. Het kan worden aangevuld met optionele Adaptive Cruise Control met Lane Departure Warning en Stop & Go, Blind Spot Information System met Cross Traffic Alert, Intersection Assist en Reverse Brake Assist voor extra gemoedsrust in de stad.

Elke e-Transit Courier wordt standaard geleverd met een ingebouwde modem, die een continue verbinding met het Ford Pro ecosysteem en draadloze software-updates mogelijk maakt, waardoor de mogelijkheden van het voertuig na verloop van tijd kunnen worden geüpgraded zonder dat een dealerbezoek nodig is.

Foto’s

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Smart Lab by AB Automotive 1000 Brussel
AB Automotive Brussel 1030 Brussel
Vanspringel Automobiles Brussel-Center 1060 Brussel
Vanspringel Automobiles Anderlecht 1070 Anderlecht
Vanspringel Automobiles Waver 1300 Waver
AB Automotive Vilvoorde 1800 Vilvoorde
Van Mossel Ford Zaventem 1930 Zaventem
Van Mossel Ford Deurne 2100 Deurne
Van Mossel Ford Lier 2500 Lier
Van Mossel Ford Wilrijk 2610 Antwerpen
Van Mossel Ford Mechelen 2800 Mechelen
Van Mossel Ford Brasschaat 2930 Brasschaat
Van Mossel Ford Kapellen 2950 Kapellen
Van Mossel Ford Leuven 3020 Herent
Peerlings 3900 Pelt
Business Centre Liège 4032 Ch
FordStore Verviers 4800 Verviers
Spirletautomobiles Trois-Ponts 4980 Trois-Ponts
Unicars Brugge 8000 Brugge
Unicars Oostende 8400 Oostende
Unicars Kortrijk 8520 Kortrijk
Unicars Diksmuide 8600 Diksmuide
Unicars Roeselare 8800 Roeselare
Unicars Ieper 8900 Ieper
CIAC FordStore Gent 9050 Gent-Ledeberg
Waasland Automotive 9120 Beveren-Waas
Van den Poel Motors 9800 DEINZE
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine