Kan jij je EV al laden zonder laadpas of bankkaart?

Technologie evolueert in razendsnel tempo. Wie tien jaar geleden beweert zou hebben dat spraakbesturing of artificiële intelligentie vandaag tot ons dagelijkse leven zouden behoren, werd ongetwijfeld vreemd aangekeken. En ook elektrische wagens verbeteren zich steeds meer.

Wie heeft er al problemen gehad aan een laadpaal? De juiste badge of kaart zoeken, de verschillende stappen aan de terminal op de juiste manier volgen, het is een heel gedoe. Maar wat als je je wagen gewoon aan de laadpaal zou kunnen koppelen en voorts niets hoeft te doen? De technologie, Plug & Charge genoemd, breekt momenteel helemaal door, sinds kort ook bij Kia.

Kia gaat Plug & Charge introduceren voor zijn elektrische voertuigen in Europa. De technologie zal is reeds beschikbaar op de net uitgekomen EV9 en zal geleidelijk worden uitgerold over de rest van het elektrische gamma van Kia. Met deze functie kunnen Kia-klanten hun elektrische auto aansluiten op een Plug & Charge-compatibel openbaar oplaadpunt en direct beginnen met opladen: er zijn geen extra identificatie of tussenstappen nodig. Met de introductie van Plug & Charge biedt Kia zijn klanten het nieuwste op het gebied van snelle, veilige en handige oplaadtechnologie.

De auto doet het werk

Tot nu toe, met standaard laadprocedures, moesten klanten eerst hun account verifiëren bij het laadpunt voordat ze het proces konden starten. Dit kon met een RFID-kaart of via een mobiele applicatie zoals Kia Charge. Maar nu identificeert de wagen zichzelf bij de laadpaal, waardoor je al dat gedoe met laadpasjes en -kaarten naar het verleden verwijst.

Dit proces is eenvoudiger en sneller dan andere herlaadprocedures. De verificatiegegevens zijn volledig versleuteld, waardoor het risico op fraude of diefstal kleiner is dan bij een mobiele applicatie of RFID-kaart. En als de auto wordt gestolen, kan de eigenaar Plug & Charge op afstand deactiveren om te voorkomen dat zijn account wordt gehackt. De service biedt dus alle veiligheid. Op elk moment, of wanneer ze klaar zijn met opladen, kunnen klanten gewoon de stekker uit het stopcontact halen en wegrijden, terwijl de betaling wordt toegevoegd aan hun maandelijkse factuur in overeenstemming met de voorwaarden van hun contract.

Dit artikel werd u aangeboden door Kia Belgium. Wil je zelf alle voordelen van Plug & Charge en de andere technologie van de Kia EV9 ontdekken? Klik dan zeker op deze link.


#Advertorial

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

KIA Nivelles 1400 Nivelles
Sterckx Motors 1500 Halle
Kia Vilvoorde by Carrect 1800 Vilvoorde
Kia Meise by Carrect 1861 Wolvertem
Van Gansen 2030 Antwerpen
Van Gansen 2180 Ekeren
Vermant Antwerpen-Zuid 2630 Aartselaar
Gilcon Leuven 3001 Leuven
Kia Lumens 3910 Pelt
Bullman Marcinelle 6001 MARCINELLE
Bullman Marcinelle 6001 MARCINELLE
Bullman Châtelineau 6200 CHATELINEAU
Bullman Châtelineau 6200 CHATELINEAU
La Louvière Motors 7110 Houdeng-Goegnies
Novoto Kortrijk 8530 Harelbeke
Novoto Hooglede 8830 Hooglede
KIA Waaslandmobiel 9100 Sint-Niklaas
Kia Dendermonde by Carrect 9200 Dendermonde
Tiers by Novoto Zulte 9870 Zulte
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine