Kia versnelt EV-strategie met onthulling EV5 en twee conceptmodellen

Wie de inschrijvingscijfers erop nahoudt, ziet dat de elektrificatie van ons wagenpark in volle opgang is. Daar spelen ook de verschillende automerken op in, met de uitrol van een gamma EV’s.

Dat doet Kia bijvoorbeeld met de langverwachte EV5, een compacte elektrische SUV ontworpen om te voldoen aan de behoeften van gezinnen. Daarnaast werden onlangs twee conceptmodellen geïntroduceerd: de Kia Concept EV3, een elektrische compacte SUV, en de Kia Concept EV4, die de elektrische sedan herdefinieert met de ‘Opposites United’ designfilosofie.

Ambitieuze Verkoopdoelen

Kia heeft zich ten doel gesteld om tegen 2026 jaarlijks één miljoen elektrische voertuigen te verkopen, met plannen om dit aantal tegen 2030 te verhogen tot 1,6 miljoen eenheden per jaar.

Kia EV5 SUV: productieklaar

De Kia EV5, gebouwd op het E-GMP-platform, introduceert een nieuw tijdperk van elektrische mobiliteit met een kenmerkend SUV-ontwerp. Het combineert veelzijdigheid, comfort, geavanceerde technologie, dynamische prestaties en veiligheidsfuncties.

De Kia EV5 konden we al in volledig afgewerkte versie zien. Het standaardmodel, uitgerust met een 64kWh accupakket en een 160kW motor, heeft naar verwachting een rijbereik van 530km per lading. Het AWD-model met groot bereik heeft een 88kWh accupakket en een gecombineerd vermogen van 230kW, Kia mikt op een rijbereik van 650km.

Het is uitgerust met het connected car Navigation Cockpit (ccNC) infotainmentsysteem en ondersteunt software-updates die over the air worden geïnstalleerd. Het is uitgerust met een Panoramic Wide Display, een combinatie van een 12,3-inch cluster en een 12,3-inch infotainmentsysteem, en een 5-inch display voor klimaatregeling. Deze functies bieden de bestuurder uitgebreide informatie en inhoud voor een handige en meeslepende rijervaring.

Kia Concept EV3: Elektrische Compacte CUV

De Concept EV3 belichaamt de visie van Kia voor een elektrische compacte CUV die praktisch gemak combineert met rijplezier en wordt geïnspireerd door de vlaggenschip EV9. De foto’s van deze EV3 betreffen slechts de conceptversie van het model, maar deze wagen komt wel vòòr de EV5 naar Europa.

Het interieur biedt een omgeving die het emotionele welzijn bevordert. De aantrekkelijke, ultrazuivere vorm en het oppervlak van het dashboard, dat wordt versterkt door zachte sfeerverlichting en verfijnde karakterlijnen, creëren een weids visueel gevoel en bieden de mogelijkheid van grenzeloze mogelijkheden tijdens elke reis.

Kia Concept EV4: Herdefiniëring van de EV Sedan

De Concept EV4 vertegenwoordigt de zuiverheid van de ‘Power to Progress’ pilaar van de ‘Opposites United’ designfilosofie. ‘Power to Progress’ richt zich op de vaardigheden, expertise en creativiteit ontwikkeld tijdens Kia’s recente periode van door design geleide transformatie.

Het interieur heeft een gestroomlijnde en ruime horizontale indeling met stijlvolle designelementen die de ervaring van de bestuurder centraal stellen zonder zijn zicht te belemmeren.

Dit artikel werd u aangeboden door Kia Belgium. Meer nieuws over hun elektrisch aanbod vindt u via deze link.

#Advertorial

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

KIA Nivelles 1400 Nivelles
Sterckx Motors 1500 Halle
Kia Vilvoorde by Carrect 1800 Vilvoorde
Kia Meise by Carrect 1861 Wolvertem
Van Gansen 2030 Antwerpen
Van Gansen 2180 Ekeren
Vermant Antwerpen-Zuid 2630 Aartselaar
Gilcon Leuven 3001 Leuven
Kia Lumens 3910 Pelt
Bullman Marcinelle 6001 MARCINELLE
Bullman Marcinelle 6001 MARCINELLE
Bullman Châtelineau 6200 CHATELINEAU
Bullman Châtelineau 6200 CHATELINEAU
La Louvière Motors 7110 Houdeng-Goegnies
Novoto Kortrijk 8530 Harelbeke
Novoto Hooglede 8830 Hooglede
KIA Waaslandmobiel 9100 Sint-Niklaas
Kia Dendermonde by Carrect 9200 Dendermonde
Tiers by Novoto Zulte 9870 Zulte
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine