Kia XCeed PHEV: fiscaalvriendelijke, sportieve stadscrossover

De Kia XCeed, de SUV van de Ceed-familie, zit in het nieuw. Het design en de technologie werden opgefrist, terwijl de fiscaalinteressante plug-in hybride aandrijflijn aan boord bleef.

Plug-in hybrides besteld voor 1 juli volgend jaar blijven van de maximale fiscale aftrekbaarheid genieten, de opfrisbeurt van de XCeed komt dan ook geen moment te vroeg. Je herkent het populairste model binnen het Ceed-gamma aan zijn nieuwe ledkoplampen en radiatorrooster, maar ook de diffusor achteraan en het discreet uitlaatdesign. Sportief, stedelijk en avontuurlijk zijn de sleutelwoorden in het nieuwe design. De nieuwe Kia XCeed zal naargelang de specificaties worden aangeboden in maar liefst 12 lakkleuren, waaronder drie nieuwe, uiterst opvallende kleuren: Lemon Splash, Celadon Spirit Green en Yuca Steel Grey.

Binnenin is de nieuwe middenconsole lichtjes naar de bestuurder gericht, voor een betere connectie met het voertuig, terwijl het zwevende aanraakscherm los staat van het dashboard. Met een hoge zitpositie en grotere bodemvrijheid ten opzichte van een conventionele hatchback biedt de Kia XCeed bestuurders een sportievere rijhouding en ook een beter zicht op de weg. De inrichting werd dan weer op ruimte afgestemd. Qua interieur en bagageruimte moet de nieuwe XCeed immers niet onderdoen voor de meest verkochte grotere modellen van Europa.

Fiscaalvriendelijke PHEV

Ook qua connectiviteit en veiligheid speelt de nieuwe XCeed zijn rol. Android Auto en Apple Car Play zijn standaard geïntegreerd, net als meervoudige Bluetooth connectie of de integratie van je agenda. Via Kia Connect worden dan weer live gegevens opgehaald zodat je GPS de snelste weg kiest of je een vrije parkeerplaats vindt. De veiligheid wordt dan weer gewaarborgd door onder meer een dodehoeksassistent, Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist, botswaarschuwing met voertuig- en voetgangersdetectie, de intelligente waarschuwing voor snelheidsbeperkingen, de rijstrookassistent, de snelwegassistent en de automatische grootlichten.De XCeed is met andere woorden één van de rijkelijkst uitgeruste wagens van zijn segment.

Het belangrijkste is echter de aandrijflijn, die een 8,9 kWh grote lithium-polymeerbatterij en een 44,5 kW sterke elektromotor verenigt met een zuinige 1.6 GDi-viercilindermotor. Genoeg om de CO2-uitstoot onder die belangrijke 50 gram te houden, wat een gunstige fiscale aftrekbaarheid voor de fleet manager en een laag VAA voor de bestuurder betekent. Anderzijds zorgt de grote batterij voor een elektrische autonomie van 48 km, genoeg om de meeste pendeltochten naar het werk volledig elektrisch te kunnen afleggen. Functies die stuk voor stuk ervoor zorgen dat de nieuwe XCeed een ideale toevoeging voor uw vloot is.

Wil je alles te weten komen over de nieuwe Kia XCeed? Klik dan hier.

#Advertorial

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

KIA Nivelles 1400 Nivelles
Sterckx Motors 1500 Halle
Kia Vilvoorde by Carrect 1800 Vilvoorde
Kia Meise by Carrect 1861 Wolvertem
Van Gansen 2030 Antwerpen
Van Gansen 2180 Ekeren
Vermant Antwerpen-Zuid 2630 Aartselaar
Vermant Mechelen 2800 Mechelen
Gilcon Leuven 3001 Leuven
Kia Lumens 3910 Pelt
Bullman Marcinelle 6001 MARCINELLE
Bullman Marcinelle 6001 MARCINELLE
Bullman Châtelineau 6200 CHATELINEAU
Bullman Châtelineau 6200 CHATELINEAU
La Louvière Motors 7110 Houdeng-Goegnies
Beguin Brugge 8000 Brugge
Beguin Oostende 8400 Oostende
Novoto Kortrijk 8530 Harelbeke
Novoto Hooglede 8830 Hooglede
KIA Waaslandmobiel 9100 Sint-Niklaas
Kia Dendermonde by Carrect 9200 Dendermonde
Tiers by Novoto Zulte 9870 Zulte
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine