KIA zet kleine en grote modellen in het nieuw

Kia Belgium N.V. Kia Lease

KIA lanceert deze maand de nieuwste versies van zijn kleinste en (bijna) grootste model. De Picanto kan je vanaf deze maand bestellen voor 16.290 euro, voor de Sorento betaal je 53.290 euro voor de hybrideversie.

Picanto

“Picanto” is geen verkeerde naam voor deze pikante A-segmenter. De Picanto behoort in verschillende regio’s wereldwijd tot de meest verkochte Kia-modellen en blijft een bijzondere favoriet in het Europese A-segment, waar korte ritten en beperkte parkeerruimten tot de dagelijkse realiteit behoren.  Bovendien parkeren heel wat merken vandaag hun compacte stadswagens, daar waar de Picanto net een stapje verder zet in zijn charmeoffensief met uitrusting die je in hogere segmenten zou verwachten, zoals een volledig digitaal dashbord, een 8” infotainmentscherm met navigatie en Apple CarPlay® of Android Auto™ en een achteruitrijcamera binnen de standaarduitrusting. De perfecte wapens voor wie vooral in de stad rijdt!

De Kia Picanto valt op met zijn stijlvolle lichtblokken en een stoere grille, terwijl achteraan een ledstrip de beide achterlichten bijna verbindt. De link met de reuzen uit het KIA-gamma, de EV9 en de Sorento, lijkt snel gelegd. Zeker wanneer je kijkt naar de grote bagageruimte die hij – ondanks zijn compacte afmetingen – kan voorleggen. Met tot 1.010 liter opbergruimte (VDA) biedt de bagageruimte plaats aan een opvouwbare fiets of e-scooter.

Standaard krijg je een 1.0-liter driecilinder benzinemotor van 58 pk, wie meer vermogen wil kan opschalen naar de 1.2 viercilinder met 79 paarden. Bovendien krijg je hem al vanaf de basis met heel wat technologie, zoals een digitaal bestuurdersdisplay en een 8-inch infotainmentsysteem en een achteruitrijcamera. Naargelang de specificaties beschikt de Picanto onder meer over Forward Collision-Avoidance Assist 1.5 (FCA) met detectie van voertuigen, fietsers en voetgangers. Deze functie omvat Junction Turning: Als er een aanrijding dreigt wanneer u links afslaat op een kruispunt (of rechts afslaat in het Verenigd Koninkrijk), helpt de functie automatisch om een noodstop te maken.

Sorento

En ook de KIA Sorento met tot zeven zitplaatsen steekt in het nieuw. En KIA ging best uitgebreid te werk. Vanbuiten zie je dat aan zijn vernieuwde voor- en achterlichten, alsook de 3D-look afwerking van de spatborden aan de zijkant, terwijl de opgewaardeerde achterbumper en uitlaatsierstuk hem een robuustere look geven..

Binnenin zien we onder meer een nieuw stuur en een nieuwe indeling van het dashboard met zijn twee 12,3-inchschermen die draadloos toegang geven tot Apple Car Play en Android Auto, maar ook een elektrochromatische binnenspiegel met ‘Full Display’-camera is standaard aan boord. De nieuwe Sorento is ook uitgerust met de nieuwste comfortvoorzieningen, zoals nieuwe verwarmbare relaxzetels vooraan in (vegan) leer, een Driver Ergo-bewegingszetel met lendensteun van het type luchtcel en elektrisch verstelbare zijsteunen, en optionele zetels met geheugenfunctie.

Onder de motorkap kan je kiezen voor een full hybrid met 230 pk en een plug-inhybrid met 265 pk, die allebei gebruik maken van een 1.6-liter benzinemotor. De PHEV geraakt trouwens zo’n 54 km ver op een volle accu. Wie nog niet klaar is voor geëlektrificeerd rijden, kan tot slot dieselen dankzij een 2.2 liter van 193 pk die tot 2,5 ton kan trekken.

FLEET Connect biedt bedrijven toegang tot het netwerk van FLEET.be.
Om hun projecten en oplossingen te delen met de FLEET community.
Dit stuk is een samenwerking tussen FLEET Content Studio van Effective Media en 
KIA Belgium.

#Advertorial Kia Belgium N.V. Kia Lease

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

KIA Nivelles 1400 Nivelles
Sterckx Motors 1500 Halle
Kia Vilvoorde by Carrect 1800 Vilvoorde
Kia Meise by Carrect 1861 Wolvertem
Van Gansen 2030 Antwerpen
Van Gansen 2180 Ekeren
Vermant Antwerpen-Zuid 2630 Aartselaar
Vermant Mechelen 2800 Mechelen
Gilcon Leuven 3001 Leuven
Kia Lumens 3910 Pelt
Bullman Marcinelle 6001 MARCINELLE
Bullman Marcinelle 6001 MARCINELLE
Bullman Châtelineau 6200 CHATELINEAU
Bullman Châtelineau 6200 CHATELINEAU
La Louvière Motors 7110 Houdeng-Goegnies
Beguin Brugge 8000 Brugge
Beguin Oostende 8400 Oostende
Novoto Kortrijk 8530 Harelbeke
Novoto Hooglede 8830 Hooglede
KIA Waaslandmobiel 9100 Sint-Niklaas
Kia Dendermonde by Carrect 9200 Dendermonde
Tiers by Novoto Zulte 9870 Zulte
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine