Promotie voor Kaat Van Severen en nieuwe organisatie bij Alcomotive

Eén van de opdrachten die CEO Damien Heymans heeft gegeven aan de nieuwe COO van Alcomotive, Olivier Sermeus, was het creëren van meer efficiëntie binnen onze operaties. Dat resulteert nu in enkele belangrijke veranderingen binnen onze organisatie, waarbij het zoeken naar optimale samenwerking en schaalvoordeel centraal stond.

Kaat Van Severen

De zes merken in de portefeuille van Alcomotive (Hyundai, Suzuki, MG, SsangYong, Maxus en Isuzu) hebben grote ambities om hun aandeel in de B2B-markt verder uit te bouwen. Alcomotive wil daarbij afstappen van een individuele benadering per merk en voluit gaan voor een unieke totaaloplossing die de groep met alle merken kan aanbieden aan bedrijven, leasingmaatschappijen en andere professionele klanten.

Daarom wordt een nieuwe afdeling opgericht die onder zijn nieuwe naam zal worden geleid door Head of Alcomotive Fleet & Mobility Solutions, Kaat Van Severen. Zij zal rapporteren aan COO Olivier Sermeus maar vooral nauw samenwerken met de MD’s en Country Managers van alle merken.

Alcomotive COO Olivier Sermeus: “Het is belangrijk dat we ons voorbereiden op de toekomst na Corona. Door onze competenties te groeperen zijn we beter gewapend tegen de uitdagingen van de toekomst. We hebben zes geweldige merken in onze portefeuille die nu elk beschikken over de beste teams met specialisten in hun vakgebied. En dankzij de overkoepelende fleetcel durven we ook daar te mikken op een bestendige groei vanaf 2021.

Olivier Sermeus

Alle LCV-competenties samengebracht

Het commercialiseren van bedrijfsvoertuigen (LCV), dat is op vele vlakken een heel andere metier dan personenwagens in de markt zetten. Het is daarom niet meer dan logisch voor Alcomotive om zijn LCV-merken voortaan in een cluster onder te brengen.

Concreet worden Isuzu en Maxus gegroepeerd onder de leiding van Managing Director Olivier Heymans. Hij wordt eindverantwoordelijke voor deze merken in alle landen waar Alcomotive actief is. Voor het ambitieuze merk Maxus zal Olivier Heymans worden bijgestaan door General Manager Thijs Janssen. Samen zullen ze een beleid uitwerken dat helemaal gericht is op de specifieke noden en wensen van de LCV-markt.

Olivier Heymans

Bij Isuzu werd zonet de nieuwe D-Max voorgesteld die zijn plaats aan de top van het pick-up segment met verve zal verdedigen. Bij Maxus zijn alle ogen gericht op de zopas gelanceerde en volledige elektrische e-Deliver3 en de nakende e-Deliver9.

MG en SsangYong bereiden zich voor op spannende nieuwe producten

MG kan terugkijken op een boeiend lanceringsjaar nadat de comeback van het merk dé verrassing was op de Brussels Motor Show 2020. Toen gooide een wereldwijde crisis roet in het eten, maar ondanks deze onvoorziene vertraging is het merk erin geslaagd om een netwerk van 8 Brand Stores uit te bouwen en een plaats op te eisen in het segment van de betaalbare compacte elektrische wagens.

Voortaan zal Managing Director Herman Claes de eindverantwoordelijkheid nemen over het merk MG. Dat combineert hij met zijn reeds bestaande opdracht voor SsangYong. Herman wordt bijgestaan door de Country Managers Catherine Free voor MG, en Jonathan Petit voor SsangYong.

Herman Claes

Voor beide merken wordt 2021 een belangrijk jaar met de lancering van verschillende nieuwe modellen. Zo krijgt de MG ZS EV binnenkort al het gezelschap van een grotere SUV, en in de loop van volgend jaar groeit het gamma nog verder. Genoeg om als EV-specialist een grote rol te gaan spelen in een groeiende EV-markt. SsangYong bereidt zich dan weer voor op de lancering van zijn eerste volledige elektrische SUV begin volgend jaar.

Herschikking van PR-verantwoordelijkheden

Samen met de installatie van de nieuwe LCV-cluster en de groepering van de merken MG en SsangYong, koos Alcomotive ook voor een logische verschuiving van PR-verantwoordelijkheden binnen de groep.

Voortaan zal Wim Doms het PR-aanspreekpunt zijn voor de merken Hyundai, Maxus en Isuzu. Bart Hendrickx neemt op zijn beurt de merken Suzuki, SsangYong en MG voor zijn rekening.  Voor Corporate aangelegenheden binnen Alcomotive blijft William Meerschaut de woordvoerder.

#Auto #Fleet Management

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Group Pashuysen Hyundai Leuven 3012 Leuven
Group Pashuysen Hyundai Aarschot 3200 Aarschot
Group Pashuysen Hyundai Diest 3290 Diest
GSL Charleroi 6020 DAMPREMY
GSL Mons 7033 CUESMES
GSL La Louviere 7100 LA

Selected FLEET Dealers

Houman 2811 Hombeek
De Witte 9170 Sint-Gillis-Waas

Selected FLEET Dealers

Houman 2811 Hombeek
Garage Defrancq 3090 overijse

Selected FLEET Dealers

De Witte 9170 Sint-Gillis-Waas

Selected FLEET Dealers

Group Pashuysen MG Tienen 3300 Tienen
Group Pashuysen MG Leuven 3012 Leuven
Group Pashuysen MG Aarschot 3200 Aarschot

Selected FLEET Dealers

Suzuki Strombeek by Carrect 1853 Strombeek
Sterckx Motors 1500 Halle
Houman 2811 Hombeek
GSL Charleroi 6020 DAMPREMY
Garage Defrancq 3090 overijse
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine