Volgens een jury van vrouwen is de beste auto ter wereld in alle categorieën de…

Ongeveer drie weken geleden brachten we u de lijst van ‘s werelds beste auto’s, per segment, zoals beoordeeld door een panel van vrouwelijke autojournalisten. Aan de vooravond van de Internationale Dag van de Rechten van de Vrouw leest u hier wie de algemene titel Women’s World Car of the Year (WWCOTY) wint.

Welke van deze auto’s, pakte de titel “Supreme Winner”, en dus de Women’s World Car of the Year alle categorieën? Hier is een hint, hij komt uit Azië en het is …

… de Kia Niro, die door de 63 vrouwelijke autojournalisten (uit 43 landen) die deel uitmaken van de jury al was uitgeroepen tot beste stadsauto.

De verkiezing van dit jaar was bijzonder moeilijk door het uitstekende niveau van alle kandidaten. Elk van de finalisten had voldoende verdienste om de trofee te winnen,” zegt Marta Garcia, uitvoerend voorzitter van WWCOTY.

Uiteindelijk, en na langdurig en kritisch beraad, kantelde de weegschaal in het voordeel van de Kia Niro. Dit is wat Sabrina Parant, het enige Belgische jurylid erover te zeggen heeft:

Kia blijft indruk op me maken. Na de EV6 en Sportage modellen biedt de Kia Niro een flexibele auto, een aantrekkelijk design, kwaliteit/luxe en een reeks motoren waarmee alle bestuurders hun mobiliteitsbehoeften kunnen afstemmen. Ik waardeer vooral de comfortabele ruimte en de technologie. Een auto die alles heeft om van te houden…”

#Auto

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Garage New 4AS 1070 Anderlecht
KIA Nivelles 1400 Nivelles
Sterckx Motors 1500 Halle
Kia Vilvoorde by Carrect 1800 Vilvoorde
Kia Meise by Carrect 1861 Wolvertem
Van Gansen 2030 Antwerpen
Van Gansen 2180 Ekeren
Vermant Antwerpen-Zuid 2630 Aartselaar
Gilcon Leuven 3001 Leuven
Kia Lumens 3910 Pelt
La Louvière Motors 7110 Houdeng-Goegnies
Novoto Kortrijk 8530 Harelbeke
Novoto Hooglede 8830 Hooglede
KIA Waaslandmobiel 9100 Sint-Niklaas
Kia Dendermonde by Carrect 9200 Dendermonde
Tiers by Novoto Zulte 9870 Zulte
FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending