Volvo EX30 zal ook in Gent van de band rollen

Als antwoord op de sterke vraag naar de EX30, heeft Volvo Cars beslist dat het in 2025 de nieuwe volledig elektrische SUV ook zal bouwen in zijn fabriek in Gent, dit om de productiecapaciteit voor deze populaire kleine SUV uit te breiden. De Belgische fabriek krijgt daarmee extra zekerheid en een extra model, naast de XC40 en C40.

De productie van de Volvo EX30 startte eerder dit najaar in Zhangjiakou, China en de eerste wagens zullen naar verwachting later dit jaar al aan klanten worden geleverd.

De beslissing om de Volvo EX30 ook in Volvo Car Gent te bouwen, verhoogt de productiecapaciteit voor de verwachte vraag naar de Volvo EX30 in Europa en voor onze wereldwijde export. Het weerspiegelt de ambitie van Volvo Cars om zo veel mogelijk zijn auto’s te bouwen waar ze verkocht worden. De beslissing geeft extra flexibiliteit op het vlak van productie voor wat volgens het bedrijf een van zijn populairste modellen in de komende jaren zal worden. 

“Onze ambitie is om de EX30 wereldwijd aan een aantrekkelijke prijs te verkopen, wat de overgang naar elektrisch rijden voor meer mensen mogelijk zal maken en tegelijk een positieve invloed zal hebben op onze marges”, zegt Jim Rowan, CEO van Volvo Cars. “De productie voor dit model ook in Gent opstarten, is een logische stap omdat we aan de wereldwijde sterke vraag naar onze kleine elektrische SUV tegemoet willen komen.”

“Door de EX30 ook in Gent te bouwen, kunnen we als fabriek een belangrijke bijdrage leveren aan de groeiambities van het bedrijf en het streven om tegen 2030 volledig elektrisch te zijn”, aldus Stefan Fesser, plant manager van Volvo Car Gent. “Dit extra model verstevigt verder onze positie binnen Volvo Cars, en zorgt ervoor dat onze fabriek voor de komende jaren een onmisbaar onderdeel blijft van Volvo’s wereldwijde productienetwerk.”

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

ACB Wavre 1300 Wavre
Sterckx – De Smet Halle 1500 Halle
Sterckx – De Smet Drogenbos 1620 Drogenbos
Sterckx – De Smet Rode 1640 Sint-Genesius-Rode
Sterckx – De Smet Zellik 1731 Asse-Zellik
ACB Zaventem 1930 Zaventem
Scancar Antwerpen 2100 Antwerpen
Groep Rutten 2440 Geel
Scancar Lier 2500 Lier
Scancar Wilrijk 2610 Wilrijk
Vermant Mechelen 2800 Mechelen
Vermant Bornem 2880 Bornem
Scancar Brasschaat 2930 Brasschaat
Lacom Leuven 3001 Leuven
Nordicar 4000 Li
Scandia 4530 Villers-Le-Bouillet
Novabil Kortrijk 8500 Kortrijk
Van Kasteren Sint-Niklaas 9100 Sint-Niklaas
De Keulenaer 9120 Beveren
Van Kasteren Dendermonde 9200 Dendermonde
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine