5 weetjes over de nieuwe Ford Transit Custom

Ford Motor Company (Belgium) N.V. Ford Pro

Hij is de meest verkochte bestelwagen van Europa. Maar elke topper weet dat je moet blijven werken om op de hoogste podiumtrede te blijven staan. De nieuwe Ford Transit Custom werd eind vorig jaar alvast verkozen tot International Van of the Year 2024, maar dit zijn nog 5 dingen die je moet weten over het model.

Diesel, PHEV… en EV!

De keuze was nog nooit zo groot bij de Ford Transit Custom. Zuinige, betrouwbare dieselmotoren met 110, 136, 150 of 170 pk blijven uiteraard van de partij. Ook een plug-in hybride aandrijflijn behoort tot de mogelijkheden. Zijn cijfers: een batterij van 11,8 kWh (bruikbare capaciteit) voor een gecombineerd vermogen van 232 pk, een zuiver elektrisch rijbereik tot 56 kilometer. Tot slot zit ook een volledig elektrisch alternatief in de steigers.

Connectiviteit

Connectiviteit is het codewoord in de automobielsector. Met 5G connectiviteit en Over-the-air Upgrades, het onvolpreze Ford Pro ecosysteem met onder meer telematica- en vlootbeheeroplossingen en een Alexa-assistent (introductiemoment onbekend) met artificiële intelligentie vinkt het Blauwe Ovaal in die categorie alvast alle vakjes aan.

L-vormige laadruimte

Tijdens de ontwikkelingsstudies voor de volledig nieuwe Transit Custom ontdekte Ford dat veel bestelwageneigenaars plaats voor vier of vijf inzittenden wensen en tegelijk lange of grote voorwerpen en vuile uitrusting willen kunnen vervoeren in een afgesloten laadruimte. Het voor dit segment unieke nieuwe koetswerktype MultiCab maakt dat mogelijk dankzij een L-vormige scheidingswand in composietmateriaal, die het achtercompartiment in twee delen opsplitst, met een volledig afgewerkte tweede stoelrij met tweezitsbank naast een laadruimte over de volledige lengte van het compartiment. Deze opstelling is beschikbaar vanaf de tweede jaarhelft.

Opvallend stuur

Het kantelbare stuur van de Transit is misschien wel de meest opvallende feature van deze bestelwagen. Je kan drie standen gebruiken: de gewone stuurstand, volledig plat en een stand tussenin. Hierdoor evolueert het stuurwiel van het instrument waar je mee stuurt naar een houder voor je tablet of een tafeltje voor je laptop of… lunch! Ook dit gadget is beschikbaar vanaf de tweede helft van 2024.

Ideale “Delivery Van”

Wie bestelwagen zegt, denkt spontaan aan de vele koeriers die dagelijks de baan op gaan. Zij maken elke dag zo’n 200 stops om ongeveer 500 artikelen tijdig af te leveren. De oplossing Delivery Assist 5 (verkrijgbaar vanaf oktober 2024) laat elke levering vlotter verlopen door een deel van het proces te automatiseren om tijd te besparen en de veiligheid te verhogen. Wanneer het systeem actief is, wordt Delivery Assist geactiveerd zodra de bestuurder de parkeerstand inschakelt. De Transit Custom activeert dan automatisch de waarschuwingsknipperlichten, sluit open vensters en vergrendelt de deur zodra de bestuurder de bestelwagen verlaat. Wanneer de bestuurder terugkeert, kan hij weer instappen en het voertuig starten zonder dat hij daarvoor een sleutel nodig heeft. De waarschuwingsknipperlichten gaan uit en de ruiten keren terug naar hun vorige stand.

FLEET Connect biedt bedrijven toegang tot het netwerk van FLEET.be.
Om hun projecten en oplossingen te delen met de FLEET community.
Dit stuk is een samenwerking tussen FLEET Content Studio van Effective Media en Ford Pro Belgium.

#Advertorial Ford Motor Company (Belgium) N.V. Ford Pro

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Smart Lab by AB Automotive 1000 Brussel
AB Automotive Brussel 1030 Brussel
Vanspringel Automobiles Brussel-Center 1060 Brussel
Vanspringel Automobiles Anderlecht 1070 Anderlecht
Vanspringel Automobiles Waver 1300 Waver
AB Automotive Vilvoorde 1800 Vilvoorde
Van Mossel Ford Zaventem 1930 Zaventem
Van Mossel Ford Deurne 2100 Deurne
Van Mossel Ford Lier 2500 Lier
Van Mossel Ford Wilrijk 2610 Antwerpen
Van Mossel Ford Mechelen 2800 Mechelen
Van Mossel Ford Brasschaat 2930 Brasschaat
Van Mossel Ford Kapellen 2950 Kapellen
Van Mossel Ford Leuven 3020 Herent
Peerlings 3900 Pelt
Business Centre Liège 4032 Ch
FordStore Verviers 4800 Verviers
Spirletautomobiles Trois-Ponts 4980 Trois-Ponts
Unicars Brugge 8000 Brugge
Unicars Oostende 8400 Oostende
Unicars Kortrijk 8520 Kortrijk
Unicars Diksmuide 8600 Diksmuide
Unicars Roeselare 8800 Roeselare
Unicars Ieper 8900 Ieper
CIAC FordStore Gent 9050 Gent-Ledeberg
Waasland Automotive 9120 Beveren-Waas
Van den Poel Motors 9800 DEINZE
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine