Daimler Financial Services AG wordt Daimler Mobility AG

Daimler Financial Services AG zal in de loop van het eerste semester van 2019 van naam veranderen en Daimler Mobility AG worden.

“Met deze nieuwe naam maken we ons respect voor de mobiliteit van de toekomst op een sterke manier duidelijk. Vandaag financieren en verzekeren we al de mobiliteit, financiële diensten zullen dus een fundamenteel element vormen in onze divisie”, verklaarde Bodo Ueber, lid van de directie van Daimler verantwoordelijk voor Daimler Financial Services.

Met zowat 13.000 werknemers weegt Daimler Financial Services al zwaar in de portefeuille van mobiliteitsdiensten van de groep, met car2go, moovel en mytaxi/Intelligent Apps. In juni gebruikten maar liefst 23,5 miljoen klanten ter wereld deze diensten. Daarnaast is Daimler ook stakeholder in een aantal digitale services. Denk maar aan Flixbus, Taxify, Turo of Via.

Tijdens het tweede trimester van dit jaar kende Daimler Financial Services een mooie groei op monidiaal vlak: 501.000 nieuwe leasingcontracten (+2%) en 579.000 nieuwe verzekeringscontracten (+11%).

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!