Deloitte Belgium plaatst grootste bestelling MINI Electrics in Europa tot nog toe

Een groeiend aantal jonge Belgen kiest voor een elektrische bedrijfswagen: vandaag kiest 26% onder schoolverlaters bij Deloitte voor een elektrische wagen. Om te voldoen aan deze groeiende vraag heeft Deloitte 140 elektrische MINI’s besteld. Dit is de grootste bestelling tot nog toe van elektrische MINI’s in Europa, blijkt uit cijfers van BMW.

Deloitte voegde de eerste 100 MINI Electrics toe aan zijn wagenpark in augustus 2020. Nu kondigt de organisatie aan dat het zijn elektrische vloot uitbreidt met 140 nieuwe MINI Electric. Daarmee telt het wagenpark van Deloitte ondertussen 240 MINI Electrics. De elektrische MINI’s – mét de bekende groene achteruitkijkspiegels van Deloitte – blijken bijzonder populair bij nieuwe werknemers. Onder pas afgestudeerden die aan de slag gaan bij Deloitte kiest een op de vier voor een elektrische MINI als bedrijfswagen (gegevens vanaf juni 2021). Deloitte heeft sinds juni dit jaar in totaal 540 nieuwe MINI’s besteld.

De toenemende populariteit van elektrische wagens bij Deloitte gaat hand in hand met de stijgende vraag naar hybridevoertuigen in de organisatie. Sinds juni 2021 zijn elektrische auto’s en hybridevoertuigen samen goed voor 88% van alle bestelde bedrijfswagens bij Deloitte. Dit toont duidelijk aan dat medewerkers de voorkeur geven aan duurzame alternatieven voor traditionele wagens met een verbrandingsmotor. Naast de aankoop van elektrische wagens investeert Deloitte fors in zijn infrastructuur voor elektrische voertuigen. In de Belgische vestigingen van de organisatie zijn momenteel 540 laadstations voor elektrische voertuigen en plug-inhybridevoertuigen geïnstalleerd.

Koolstofneutraal tegen 2030

“Al onze investeringen in duurzame mobiliteit maken deel uit van de ambitie van Deloitte om tegen 2030 koolstofneutraal te zijn. Aangezien ons wagenpark 70% van onze koolstofvoetafdruk uitmaakt, brengt elke kleine en grote stap naar groenere mobiliteit ons dichter bij koolstofneutraliteit. Daarom lanceerden we in 2017 een nieuw mobiliteitsprogramma. We werken ook al jaren succesvol samen met MINI, en ik ben blij dat we samen met hen de populariteit van elektrische wagens bij Deloitte versterken. Het feit dat een op de vier nieuwe medewerkers vandaag kiest voor een elektrische wagen, geeft me het volste vertrouwen dat we op de juiste weg zijn om van Deloitte een pionier in duurzame mobiliteit te maken”, zegt Piet Vandendriessche, CEO van Deloitte Belgium.

#Fleet Dealers

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

BMW Louyet Brussels 1140 Evere
J-M Martin Woluwe 1150 Brussel
BMW Louyet Waver 1301 Wavre
BMW Louyet Waterloo 1410 Waterloo
BMW Louyet Sint-Pieters-Leeuw 1600 Sint-Pieters-Leeuw
J-M Martin Drogenbos 1620 Drogenbos
Van den Broeck Automotive Group 1700 Dilbeek
Tanghe 1820 Melsbroek
Jorssen Noord 2170 Merksem
Patrick Smets 2500 Lier
Jorssen Zuid 2630 Aartselaar
Juma Mechelen 2800 Mechelen
Juma Leuven 3020 Herent
BMW Louyet Overijse 3090 Overijse
BMW Louyet Sambreville 5060 Sambreville
BMW Louyet Namur 5100 Wierde
BMW Louyet Mariembourg 5660 Mariembourg
BMW Louyet Charleroi 6000 Charleroi
BMW Louyet Marche-en-Famenne 6900 Marche-en-Famenne
BMW Louyet Mons 7033 Mons-Cuesmes
BMW Louyet La Louvière 7100 La
Cocquyt 8200 Brugge
De Schepper 9100 Sint-Niklaas
De Mey 9990 Maldegem
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine