Emilio Herrera benoemd tot COO Kia Motors Europe

Kia Motors Europe heeft Emilio Herrera benoemd tot de nieuwe Chief Operating Officer. Hij vervangt Michael Cole, die een andere leidinggevende functie krijgt binnen de wereldwijde organisatie van Kia Motors. Herrera vestigt zich in het hoofdkwartier van Kia Motors Europe in Frankfurt, Duitsland, waar hij samenwerkt met de Voorzitter Yong Kew Park.

Emilio Herrera wordt verantwoordelijk voor de continuering van de gestage verkoopgroei van Kia in Europa. Kia Europa heeft de ambitie om in 2018 500.000 auto’s te verkopen. Herrera gaat ook toezien op de introductie van een reeks nieuwe modellen met een geavanceerde aandrijflijn. Tot 2025 staan zestien nieuwe modellen op de planning – inclusief de introductie in 2020 van een geheel nieuwe elektrisch aangedreven waterstof-auto.

Herrera heeft meer dan twintig jaar ervaring in de automotive sector in Europa. Hij was sinds 2012 Managing Director van Kia Motors Iberia. Kia werd het snelst groeiende automerk in Spanje en verdubbelde de verkoop tussen 2013 en 2017. Daarvoor was Herrera Managing Director van Kia Motors Belgium.

Herrera is in 1961 geboren in Lausanne, Zwitserland. Hij studeerde in 1984 af in taalwetenschappen en communicatie aan de Katholieke Universiteit van Leuven, België, en spreekt zes talen.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!