#FMOTY19 | Gert Hendrickx (Mazda): “Rightsizing was de juiste optie” (video)

De tweede Fleet Manager die langskwam voor een vragenuurtje is de goedlachse Gert Hendrickx van Mazda. Een merk dat de afgelopen jaren niet voor downsizing koos, maar voor rightsizing. Een goede keuze, blijkt nu volgens de Fleet Manager.

Wat was de impact van WLTP/NEDC 2.0 op de CO2-waarden van uw merk?

“De CO2-waarden zijn lichtjes gestegen. Sommige modellen of uitvoeringen scoren beter met WLTP in vergelijking met NEDC 1.0. Voor Mazda is de intrede van WLTP een opportuniteit. We hebben alle modellen uit het gamma onder handen genomen. Het was voor ons het bewijs dat de Mazda-filosofie al enkele jaren goed zit. Door te kiezen voor ‘rightsizing’ (NVDR: bestaat eruit om de cilinderinhoud te optimaliseren) is het duidelijk geworden dat onze motoren futureproof zijn!”

En de impact op de verkoop?

“Onze verkoop is lichtjes gestegen. Dit heeft ongetwijfeld te maken met de lancering van de nieuwe Mazda6.”

Is het realistisch om te dromen van een volledige elektrische voertuigenmarkt?

“Absoluut. Bij Mazda zijn we er echter van overtuigd dat dit nog lang een droom zal blijven. In sommige regio’s en voor sommige gebruikers is er een toekomst weggelegd voor elektriciteit. Wij denken dat de slimme verbrandingsmotor nog altijd perspectieven biedt. In de toekomst zullen we ons dan ook focussen op dit motortype.”

Zijn autoconstructeurs het aan zichzelf verplicht om een mobility provider te worden?

“Ik denk niet dat dit echt nodig is, te meer omdat autoconstructeurs kunnen terugvallen op derden. Mazda blijft echter een mobiliteitspartner die voor passie en rijplezier staat.”

Moeten we vanaf 1 januari rekening houden met de NEDC 2.0-waarden of toch al met de WLTP-norm? En waarom?

“Dit maakt op zich weinig verschil uit. Persoonlijk ben ik ervan overtuigd dat WLTP beter beantwoordt aan de realiteit. Alles staat of valt met de fiscale impact.”

Wat is momenteel het paradepaardje uit uw fleet-aanbod?

“De Mazda6 is zonder meer ons vlaggenschip momenteel. Zowel qua aftrekbaarheid en VAA is dit voertuig een interessante optie. Eén en ander wordt bovendien gecombineerd met veel rijplezier, veel pit, een perfecte afwerking en een zeer mooi design.”

#Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Deze lijst omvat uitsluitend de klanten van FLEET Dealers. Wenst u als dealer ook in deze lijst te staan contacteer Patrick Quatennens (patrick.quatennens@effectivemedia.be / 0478 22 23 33), of Chloé Vanden Wyngaerdt (chloe.vandenwyngaerdt@effectivemedia.be / 0472 80 26 25)

DWCC Strombeek 1853 Strombeek
Antwerp Automotive 2960 Sint-Job-in
Garage Defrancq 3090 overijse
Mazda Waasland Automotive 9100 Sint-Niklaas
FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending