Ford E-Tourneo Courier: elektrisch busje in stoere jas

Ford trok gisteren het doek van de E-Tourneo Courier, na de Explorer in maart het volgende elektrisch model in de EV-offensief van de Amerikaanse constructeur.

“Opwindende nieuwe modellen zoals de E-Tourneo Courier vormen de toekomst voor Ford in Europa: elektrisch, leuk en gedreven door een niet-aflatende behoefte aan avontuur. Onze nieuwe, zuiver elektrische MAV (multi-activity vehicle) is de jongste demonstratie van onze wereldwijde miljardeninspanningen om over te schakelen op een grootschalige EV-productie en onze klanten must-have geconnecteerde voertuigen te bieden.” De ambitie van Martin Sander, General Manager, Ford Model e voor Europa, bij de lancering van het model is duidelijk.

De E-Tourneo Courier werd van nul af aan nieuw ontwikkeld met het oog op een ruim en praktisch design in een wendbaar en compact totaalpakket. Korte overhangen en strakke, eenvoudige lijnen benadrukken de visuele breedte en robuustheid van het koetswerk, terwijl de specifieke EV-neus een futuristisch ogende, wagenbrede lichtstrip combineert met Fords typische grille met ‘chrome diamond’-afwerking.

De digitale beleving in het interieur is opgebouwd rond het opvallende ‘digiboard’-dashboard met volledig digitale instrumenten en het SYNC 4-infotainmentsysteem, dat zich laat bedienen via het 12 duim grote aanraakscherm. Het volledig geconnecteerde interieur omvat de draadloze versie van Android Auto en Apple CarPlay, alsook een draadloze smartphonelader om onderweg verbonden te blijven. Over-the-air updates kunnen de functionaliteit van de auto na verloop van tijd verbeteren, zonder dat de eigenaar een dealer hoeft te bezoeken.

136 pk, 100 kW snelladen

Ook een aantal elektrische specificaties geeft Ford al mee: de E-Tourneo Courier krijgt een elektromotor van 136 pk op de vooras en je kan hem “one pedal driven”. Aan de laadpaal kan het voertuig dan weer worden opgeladen met wisselstroom (11 kW) en gelijkstroom (100 kW). Het rijbereik en de accucapaciteit werden nog niet meegedeeld.

De E-Tourneo Courier zal vanaf de tweede helft van 2024 van de band rollen in het Roemeense Craiova, waar ook de cross-over Puma wordt gebouwd. Fords populairste personenwagen krijgt tegen 2024 trouwens eveneens een EV-afgeleide.

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Smart Lab by AB Automotive 1000 Brussel
AB Automotive Brussel 1030 Brussel
Vanspringel Automobiles Brussel-Center 1060 Brussel
Vanspringel Automobiles Anderlecht 1070 Anderlecht
Vanspringel Automobiles Waver 1300 Waver
AB Automotive Vilvoorde 1800 Vilvoorde
Van Mossel Ford Zaventem 1930 Zaventem
Van Mossel Ford Deurne 2100 Deurne
Van Mossel Ford Lier 2500 Lier
Van Mossel Ford Wilrijk 2610 Antwerpen
Van Mossel Ford Mechelen 2800 Mechelen
Van Mossel Ford Brasschaat 2930 Brasschaat
Van Mossel Ford Kapellen 2950 Kapellen
Van Mossel Ford Leuven 3020 Herent
Peerlings 3900 Pelt
Business Centre Liège 4032 Ch
FordStore Verviers 4800 Verviers
Spirletautomobiles Trois-Ponts 4980 Trois-Ponts
Unicars Brugge 8000 Brugge
Unicars Oostende 8400 Oostende
Unicars Kortrijk 8520 Kortrijk
Unicars Diksmuide 8600 Diksmuide
Unicars Roeselare 8800 Roeselare
Unicars Ieper 8900 Ieper
CIAC FordStore Gent 9050 Gent-Ledeberg
Waasland Automotive 9120 Beveren-Waas
Van den Poel Motors 9800 DEINZE
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine