Ford Omnicraft: de Ford-dealers worden multimerk

Europese Ford-dealers kunnen voortaan onderdelen en services leveren voor alle merken dankzij de introductie van het nieuwe merk ‘Omnicraft’ van de Ford Customer Service Division (FCSD).

Omnicraft vult de Ford-familie van onderdelen aan en versterkt het Ford-netwerk. Tegelijk helpt het concessies in Europa om zich te positioneren als unieke leveranciers van onderdelen om verkopers van tweedehandswagens, fleetmanagers en onafhankelijke garages beter te dienen.

“Omnicraft is het eerste nieuwe merk van FCSD in meer dan veertig jaar en vormt een belangrijke groeikans voor concessies, die voortaan onderdelen en services voor alle wagens kunnen aanbieden”, aldus John Cooper, vicepresident van de Ford Customer Service Division. “Omnicraft biedt Ford-dealers een belangrijk voordeel doordat ze kunnen concurreren in het snelst groeiende segment van de globale automarkt.

Bij de lancering van het merk legt Ford zich toe op de ontwikkeling van de (2.000) meest gevraagde onderdelen, zoals oliefilters, remblokken en -schijven, startmotoren en alternatoren. De komende maanden zal Ford het gamma uitbreiden met onder meer motor- en interieurfilters, hoofdremcilinders en wielnaven.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!