Hoe de nieuwe BMW i5 mee is met de meest recente EV-trends… en zelf ook een trendsetter is

BMW trok vorige week het doek van de nieuwste generatie 5 Reeks. Zoals altijd heerst de Power of Choice bij BMW, met benzine, diesel, plug-in hybrid en voor het eerst een 100% elektrische variant. Deze i5 betekent een nieuwe mijlpaal in het elektrisch offensief van de Duitse autobouwer. We bekijken het model even van dichterbij.

Grote autonomie

De BMW i5 is aanvankelijk leverbaar in twee versies: de i5 eDrive40 (achterwielaandrijving, 340 pk) en de i5 M60 xDrive (vierwielaandrijving, 601 pk). Beide modellen krijgen dezelfde plaatsbesparende hoogspanningsaccu ingebouwd in de bodemplaat. Deze levert een bruikbare energie-inhoud van 81,2 kWh.

Om een zo groot mogelijk rijbereik te creëren voor de i5, werd volop ingezet op nieuwe technologie. Naast de efficiënte elektromotoren dragen ook de nieuwste versie van adaptieve recuperatie en een intelligente combinatie van warmtepomptechnologie voor de verwarming en koeling van het interieur, de aandrijving en de hoogspanningsaccu bij aan het grote rijbereik. De respectieve WLTP-waarden bedragen 455 – 516 kilometer voor de BMW i5 M60 xDrive en 477 – 582 kilometer voor de BMW i5 eDrive40.

Snel aan de laadpaal

De BMW i5 laadt aan een klassieke laadpaal standaard op aan een vermogen tot 11 kW. Optioneel is dat zelfs 22 kW! Aan een snellader haalt de elektrische 5 Reeks een vermogen van 205 kW. Zo kan het laadniveau van de accu in de BMW i5 in ongeveer 30 minuten van 10 naar 80 procent worden verhoogd.

Vernieuwd interieur… met videogames!

De BMW i5 krijgt een volledig nieuw interieur, gekenmerkt door het zogenaamde curved display, twee met elkaar verbonden schermen die enerzijds de belangrijkste rij-informatie en anderzijds het infotainment weergeven. Het aantal knoppen werd gevoelig verminderd voor een betere ergonomie en uiteraard werd ook de connectiviteit verbeterd, met uiteraard Apple Car Play, Android Auto en Over The Air Upgrades.

Daarnaast biedt het BMW Operating System 8.5 een breder scala aan digitale inhoud voor informatie en entertainment, verbeterde informatie over oplaadpunten voor elektrische wagens en geoptimaliseerde toegang tot tal van specifieke online diensten. Videostreaming is mogelijk op het Control Display, net als een innovatieve vorm van gaming in de wagen die voor het eerst wordt voorgesteld in de nieuwe BMW 5 Reeks Berline met het AirConsole-platform. Bestuurder en passagiers kunnen zogenaamde casual games spelen terwijl de wagen stilstaat, bijvoorbeeld om wachttijden te overbruggen tijdens het opladen van de hoogspanningsaccu van de BMW i5.

Vegan

Een elektrische wagen is uiteraard niet volledig klimaatneutraal. Om de impact op het milieu zoveel mogelijk te beperken, biedt BMW de i5 ook aan met een volledig vegan interieur. Daarmee is de i5 het eerste model van het merk dat dit aanbiedt. Het vegan interieur omvat de oppervlakken van de zetels, het dashboard en de deurpanelen, alsook het stuur.

Dit artikel werd u aangeboden door BMW BeLux. Meer info over de nieuwe BMW i5 vindt u hier.

#Advertorial

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

BMW Louyet Brussels 1140 Evere
J-M Martin Woluwe 1150 Brussel
BMW Louyet Waver 1301 Wavre
BMW Louyet Waterloo 1410 Waterloo
BMW Louyet Sint-Pieters-Leeuw 1600 Sint-Pieters-Leeuw
J-M Martin Drogenbos 1620 Drogenbos
Van den Broeck Automotive Group 1700 Dilbeek
Tanghe 1820 Melsbroek
Jorssen Noord 2170 Merksem
Patrick Smets 2500 Lier
Jorssen Zuid 2630 Aartselaar
Juma Mechelen 2800 Mechelen
Juma Leuven 3020 Herent
BMW Louyet Overijse 3090 Overijse
BMW Louyet Sambreville 5060 Sambreville
BMW Louyet Namur 5100 Wierde
BMW Louyet Mariembourg 5660 Mariembourg
BMW Louyet Charleroi 6000 Charleroi
BMW Louyet Marche-en-Famenne 6900 Marche-en-Famenne
BMW Louyet Mons 7033 Mons-Cuesmes
BMW Louyet La Louvière 7100 La
Cocquyt 8200 Brugge
De Schepper 9100 Sint-Niklaas
De Mey 9990 Maldegem
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine