Inschrijvingen dalen in januari, BMW leidt de tabellen

BMW 3-webDe inschrijvingen van de nieuwe voertuigen voor januari zijn bekendgemaakt door FEBIAC. Het zijn er 44.326, wat 6,3% minder is  dan wat tijdens de maand januari 2015 werd opgetekend. BMW prijkt helemaal bovenaan, juist voor Renault en Volkswagen. Opel en Peugeot vervolledigen de top 5.

Van een terugval is er daarentegen geen sprake bij de vrachtvoertuigen: elk van de marktsegmenten binnen categorie van vrachtvoertuigen begint 2016 met cijfers in de plus. De toename bedraagt 8% bij de bestelwagens, hetgeen de trend die in 2015 werd opgetekend verderzet. Bij de voertuigen tot 16 ton gaan de resultaten 2,4% hoger en bij de voertuigen van meer dan 16 ton noteren we +49,2%. Uitstekend begin van het jaar ook bij de gemotoriseerde tweewielers die in januari een +27% laten optekenen met in totaal 1.352 inschrijvingen.

Waarom de terugval?

FEBIAC wijt de terugval in januari aan het feit dat maar er 20 werkdagen tijdens de voorbije maand januari waren, tegenover 21 in 2015. De resultaten van het pas afgesloten auto  De resultaten van het pas afgesloten autoen motorsalon zullen bovendien pas de komende maanden duidelijk worden in de cijfers, op het ogenblik dat de bestelde voertuigen geleverd en ingeschreven kunnen worden.